- vídeos -
Taurons a l'oceànic
Per EFE
Publicat el 12 de juliol 2020

L'Oceanogràfic de València ha registrat per primera vegada en la seva història el naixement d'una ventrada de tres mascles i cinc femelles de taurons grisos. Són les vuit cries d'Alice, una 'mamà' de cent quilos de pes i uns dos metres i mig de llarg que viu a l'aquari des de 2003.

El naixement dels vuit exemplars ha estat tot un esdeveniment biològic en el si del Oceanogràfic, atès que suposa la maduresa reproductiva i un evident benestar dels animals de l'hàbitat d'Oceans, segons fonts del parc. Indiquen que, fins ara, només s'havien anotat naixements de grisos en dues ocasions puntuals, amb un pes molt reduït, de mares d'un primer fill.

En aquesta ocasió, els vuit petits, que han nascut amb un pes mitjà d'1,4 quilos i unes mesures entorn de 45 centímetres de mitjana, s'han salvat de la possible depredació d'altres animals gràcies a la ràpida intervenció de l'equip d'Oceans. Després de detectar la primera expulsió, va activar el protocol d'actuació i control urgent pel qual van poder entrar en qüestió de minuts en l'aigua per a recollir les cries.

Immediatament, van ser traslladats a la piscina mèdica on els veterinaris van pesar-los i sexar-los (cinc femelles i tres mascles) i van controlar el seu estat físic. Després han estat portats a l'àrea de Quarantena enmig de totes les prevencions possibles i en cubes protegides en el seu interior per a evitar friccions traumàtiques als nounats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —