Les primeres proves d’una vacuna xina contra la COViD-19 donen resultats positius
Per EFE
Publicat el 23 de maig 2020
Temps de lectura 3 minuts

Els resultats de la primera fase dels assaigs clínics d’un candidat a la vacuna a la Xina demostren que és segura, ben tolerada i capaç de generar una resposta immunològica contra el Coronavirus en 2 persones. El responsable d’aquest assaig és l’Institut de Biotecnologia de Pequín (Xina) i els seus resultats es publiquen a la revista científica The Lancet.

L’estudi s’ha fet en 108 adults sans entre 18 i 60 anys i demostra “resultats prometedors” després de 28 dies, el temps necessari per saber si la resposta es immune que provoca protegeix eficaçment contra la infecció.

“Aquests resultats representen una fita important”, senyala Wei Chen, de l’Institut de Biotecnologia de Pequín. Segons ell, aquest assaig demostra que una sola dosi de la nova vacuna produeix en 14 dies anticossos específics contra el virus.

“Una candidata potencial”

Aquest fet, la converteix “en una candidata potencial per una major investigació” segons Chen. Tot i això, també ha assegurat que encara “està molt lluny per que estigui disponible per tothom”.

D’altra banda, la vacuna va ser ben tolerada, sense que es notifiquessin esdeveniments adversos greus en els 28 dies posteriors a la vacunació. A més, a les dues setmanes de la vacunació, tots els nivells van desencadenar algún nivell d’anticossos. També això passa als 28 dies, on la majoria va quadruplicar els anticossos aglutinants.

Fase 2 de l’assaig a Wuhan

A la ciutat de Wuhan ja ha començat la fase 2 de l’assaig per determinar si els resultats es poden produir. En l’assaig, hi participen 500 adults sans, 250 voluntaris als que se lis va administrar una dosi mitja, 125 als que se’ls va administrar una dosi baixa i 125 als que se’ls va donar un placebo com a control.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —