Les primeres vacunes arribaran a la primavera, segons l'Agència Europea de Medicaments - Diari de Barcelona

Les primeres vacunes del coronavirus arribaran a la primavera de l'any que ve, "si tot va bé", ha explicat el director executiu de l'Agència Europea de Medicaments (EMA), l'italià Guido Rasi. "És molt difícil, gairebé impossible, tenir la vacuna per al 2020. Si tot va bé, en els primers mesos de 2021 podria haver-hi tres vacunes aprovades per l'EMA", ha argumentat al canal de televisió d'informació Skytg24.
Rasi ha apuntat que s'espera "que les primeres dosis importants per a poblacions en risc arribin a la primavera de 2021, amb un important inici de vacunació" i que "la disponibilitat de dosi augmentarà molt ràpidament després de l'aprovació. Crec que, si tenim sort, molts dels quals vulguin vacunar-se podrien fer-ho per a l'estiu de 2021".
El director de l'EMA ha especificat que "l'arribada de la vacuna serà el començament de la fi de la pandèmia, però no la fi", i "que només al cap d'un any de vacuna disponible, veurem que la pandèmia disminuirà significativament".
En ser preguntat sobre si es podrà prescindir de les màscares quan arribi la vacuna, Rasi ha considerat que "al principi, certament, no, i serà possible prescindir del distanciament i de les màscares quan tinguem les primeres dades sobre l'eficàcia de la vacuna". Aquestes dades, ha detallat, són "la relació entre eficàcia i rendiment en la pràctica real, quan es veurà quantes persones responen a la vacuna, la seva intensitat i quan dura. Portarà almenys sis mesos".
Per il direttore dell'Ema, Guido #Rasi, l’arrivo del #vaccino sarebbe solo "l’inizio della fine della pandemia, non è la fine". Intervistato da Tonia Cartolano ci ha spiegato come dovremo comportarci con mascherine e misure di sicurezza quando il vaccino sarà disponibile ? pic.twitter.com/FfxnVeElCd
— Sky tg24 (@SkyTG24) October 16, 2020
Sobre l'ús dels diferents fàrmacs en els tractaments a la malaltia, el director de l'EMA ha explicat que "hi ha almenys dos o tres medicaments o enfocaments que segurament són efectius, com usar cortisona en el moment adequat, ni massa primerenc ni massa tard, o usar anticoagulants". "Ara està molt pròxima la possibilitat de començar a utilitzar anticossos monoclonals, els que sembla que han utilitzat a la Casa Blanca (per al tractament de Donald Trump)", ha conclòs Rasi.

