Processó
Per EFE
Publicat el 24 de novembre 2020

El Jutjat Penal Número 10 de Màlaga ha condemnat la dona acusada de participar en l'anomenada 'Gran Processó del Sant Chumino Rebel' a una pena de nou mesos de multa amb una quota diària de 10 euros per un delicte contra els sentiments religiosos i a pagar les costes del procediment judicial.

L'han absolt del delicte de provocació a la discriminació, l'odi i la violència, del qual també estava acusada; una resolució que no és ferma i contra la qual es pot presentar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial.

L'Associació d'Advocats Cristians va exercir l'acusació particular i la seva presidenta, Polònia Castellanos, ha celebrat la sentència i ha assegurat que "les ofenses gratuïtes, innecessàries i deliberades contra els catòlics no poden quedar impunes si volem viure en un estat democràtic".

La resolució considera provat que la condemnada va participar el 8 de març del 2013, durant la manifestació pel Dia de la Dona, en una "espècie de processó" abillada amb una pinta i amb una vela gran a la mà i portava, al costat d'altres persones amb túniques, mantellines o pintes, "la qual cosa s'antulla una imitació d'un pas de Setmana Santa, la imatge d'una vagina de grans dimensions".

Van desfilar per carrers cèntrics i es van aturar davant la Catedral i el Palau Episcopal i ella, en companyia dels altres, emetia proclames com "Cremarem, cremarem la Conferència Episcopal", "Visqui el Sant Chumino" o "Ni en el nom del Pare, ni del Fill, sinó en el del nostre Santíssim Cony".

Va llegir en to alt —segons els fets provats— textos com en el qual assenyalava: "Crec en el meu cony totpoderós, creador del cel i de la terra, crec en el meu orgasme, la meva única norma, el nostre plaer, que va ser concebut per obra i gràcia de les meves pulsions sexuals, va néixer de la meva decisió lliure, va patir sota el terrorisme masclista, va ser condemnat, cremat i insensibilitzat, va descendir als inferns...".

La condemnada es va declarar innocent en el judici i va afirmar que no va pensar que pogués ofendre els catòlics, mentre l'acusació particular va reclamar un any de presó i multa de 24 mesos per provocació a la discriminació, a l'odi i a la violència i per un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —