Es prohibeixen les reunions de grups de més de 10 persones
Per ACN
Publicat el 29 d’agost 2020

Avui ha entrat en vigor la prohibició de reunions de més de deu persones alhora, sigui en l’àmbit privat o en el públic. Aquesta proposta del Govern va rebre ahir l’aval jurídic, i avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Aquesta mesura durarà almenys 15 dies i persegueix l’objectiu de controlar la corba de contagis de covid-19. Segons Salut, és “una de les mesures més idònies per intentar controlar la pandèmia”. Aquesta prohibició té excepcions, però: el transport públic, l’activitat laboral, els actes religiosos i culturals, la realització d’activitats lúdiques i esportives i el dret a la manifestació. 

Què inclouen les excepcions?

Dins dels actes religiosos s’admeten casaments, serveis religiosos i celebracions o cerimònies fúnebres. En el cas de les activitats culturals, s’accepten la música, el cinema, les exposicions i el teatre, però queden sotmesos als plans sectorials que regulen les mesures sanitàries que s’apliquen en aquests àmbits. Passa el mateix amb biblioteques, arxius, museus i monuments que estiguin oberts al públic. Els plans sectorials també regeixen les activitats lúdiques i recreatives, com equipaments esportius -gimnasos I piscines -, parcs d’atraccions o parcs infantils. El dret a manifestació es podrà exercir en les condicions que determinin les autoritats sanitàries i sempre que es compleixin les mesures de caràcter general.

Un màxim de 10 persones a terrasses de bars i restaurants

La resta d’activitats queden sotmeses a un màxim de 10 persones, incloses les terrasses de bars i restaurants, segons la resolució al DOGC. En referència a fires i festes majors, correspon als ajuntaments determinar la seva celebració, sense perjudici del compliment de totes les mesures de seguretat establertes amb caràcter general. Salut entén que la prohibició té sentit després que s’hagi constatat que molts dels contagis provenen de l’àmbit familiar i social, perquè és on la ciutadania “relaxa” les mesures.

També s’ha valorat que molts dels contagis provinguin de persones asimptomàtiques que, com que no presenten signes de patir la malaltia, “fan una vida o activitat normal, però són agents actius de transmissió”. Amb la limitació de les trobades grupals s’espera aplanar la corba i evitar que s’hagin d’adoptar mesures més restrictives, com confinaments parcials o totals.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —