Prop de 16 milions d'espanyols juguen a videojocs, segons un estudi
Per EFE
Publicat el 29 d’agost 2021

L'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) revela a través d'un estudi realitzat per Gametrack (Ipsos) que prop de 16 milions d'espanyols juguen a videojocs, un fet que, al costat d'altres xifres, converteix a aquest sector en "una palanca fonamental per a la recuperació d'Espanya".

El videojoc va facturar 1.747 milions d'euros en 2020 a Espanya, un any en què es van vendre 8,4 milions de videojocs físics, un milió de videoconsoles i 4,4 milions d'accessoris, segons recull l'últim anuari de AEVI.

A més, Espanya ha consolidat el seu lloc com un dels principals mercats del sector donada la seva aposta, entre altres, per les competicions de videojocs o eSports, on és un referent a nivell mundial.

Però segons l'últim estudi realitzat, la dada és que hi ha prop de 16 milions d'espanyols usuaris de videojocs, amb percentatges similars entre homes i dones, constituint els primers un 54,1% del total dels jugadors mentre el 45,9% restant són dones.

"Es tracta d'una activitat completament assentada en la nostra societat, a la qual els espanyols dediquen una mitjana de 7,5 hores a la setmana, un increment degut en gran part a la pandèmia del Covid-19", afegeix la nota.

L'opció d'oci per a milions de persones

A més, s'estima que la indústria genera ocupació directa de qualitat per a més de 9.000 persones, amb un impacte indirecte en l'economia superior als 3.577 milions d'euros.

I és que el videojoc ha passat a convertir-se en l'opció favorita d'oci per a milions de persones a tot el món davant les mesures implantades pels governs per la crisi del coronavirus, donat el seu component de producte cultural i d'entreteniment que es pot practicar des de la llar de manera segura, la qual cosa va fer que el sector creixés un 32% quant a la facturació de l'any anterior.

No obstant això, el sector no ha sortit indemne de la crisi, perquè hi ha hagut una pèrdua important de la productivitat i la paralització de les relacions comercials fruit de la cancel·lació de grans esdeveniments.

Ajudes al sector

En aquest sentit, AEVI ha treballat en els últims mesos amb el Govern per a treballar en mesures que suposin un alleujament per a tots aquests agents més afectats, mesures que advoquen per estendre el règim d'incentius fiscals d'altres indústries culturals a Espanya, com el cinema o les arts escèniques, a la producció de videojocs.  També en campanyes de conscienciació i en eines per a promoure l'ús responsable, perquè l'últim deure és vetllar pel benestar de tots els usuaris de videojocs.

Al llarg dels últims mesos, els representants de AEVI han mantingut un fil d'interlocució directa amb el Govern, especialment en relació a la recentment llançada agenda Espanya Digital 2025, que mobilitzarà per a aquest objectiu un volum pròxim als 20.000 milions d'euros fins a 2023, que representa un terç del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Recursos per a mobilitzar la inversió privada i impulsar la digitalització, especialment d'aquells sectors amb major potencial tractor de l'economia i amb millors perspectives de futur, com són el sector digital i el dels videojocs.

Dins d'aquests plans, destaca el "Hub Audiovisual", un pla de més de 1.600 milions d'euros per a incrementar un 30% la producció audiovisual a Espanya per a l'any 2025, millorant la competitivitat del sector a través de la digitalització i el suport del talent, atraient inversió estrangera i reduint la bretxa de gènere.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —