El Centre d'Arts Santa Mònica de Barcelona acollirà del 10 al 18 d'octubre el 3r Festival Internacional d'Art Contemporani Kronos Art Bcn amb un centenar d'obres en diversos formats, com pintura, escultura, fotografia, llibres d'artista i videoart, tots ells reflexionant
Per ACN
Publicat el 11 d’octubre 2020

El Centre d'Arts Santa Mònica de Barcelona acollirà del 10 al 18 d'octubre el 3r Festival Internacional d'Art Contemporani Kronos Art Bcn amb un centenar d'obres en diversos formats com pintura, escultura, fotografia, llibres d'artista i videoart, tots ells reflexionant, com és habitual, sobre el temps. Aquesta edició compta amb peces de Lawrence Carroll, Martín Chirino, Christo, Eduardo Chillida, Aurèlia Muñoz, Lynne Cohen, Joel-Peter Witkin, Marcel·lí Antúnez, Lita Cabellut i Samuel Salcedo. L'exposició ocuparà per primer cop tot el Claustre Max Cahner, a banda de l'Espai Residència i el Nivell 0, i s'han sumat com a nous espais els Jardins de les Tres Xemenies, on s'hi faran 12 hores de Live Painting de la mà de Montana Colors.

Concretament, hi haurà obres cedides per la Fundació Ernesto Ventós de la col·lecció OlorVisual a l'àrea del festival dedicada al passat. Més concretament, es trobaran peces de Lawrence Carroll, Martín Chirino, Christo, Eduardo Chillida, Aurèlia Muñoz i Lynne Cohen.

A la secció centrada en el present, destacaran artistes actuals com Joel-Peter Witkin, Marcel·lí Antúnez, Lita Cabellut, Samuel Salcedo, Inocuo, Horacio Quiroz, Marta Lafuente i Albert Bonet. Per a l'àrea dedicada al futur, l'exposició comptarà amb peces de collage generades per criatures del Casal d’Estiu Associaciò Gabella y la Fundació Escó.

Reflexió sobre el temps

Kronos Art Barcelona és un festival multidisciplinari d'art contemporani que explora el concepte del temps des del punt de vista artístic, a través de l'obra de creadors nacionals i internacionals que representen el passat, el present i el futur de l'art. En aquest sentit, el director i fundador del festival, Damián Pissarra, ha reivindicat que quan deconstrueixen el passat a través de l'art indaguen entre les emocions i les baixes passions, justícies i injustícies, secrets i confessions. "Així entenem el passat a Kronos Art Bcn: com a pròleg del nostre present".

Durant nou dies presenta una gran àrea expositiva oberta de manera gratuïta amb obres de més de 70 artistes en diversos formats, en una barreja de creadors consolidats i emergents, tant del passat com del present. Pel que fa a la Covid-19, l'organització i el centre han implementat les mesures necessàries per assegurar el correcte funcionament de tots els protocols sanitaris vigents.

A banda de la reflexió sobre el temps, aquesta edició es reivindica com a eina de transformació social. Per això, l'esdeveniment disposarà d'un espai per a l'ONG #AAA (Actúa, Ajuda, Alimenta) per facilitar la recollida d'aliments i ajudar les famílies vinculades al món de la cultura barcelonina que més ho necessiten. D'altra banda, exhibirà peces de collage generades per les criatures dels casals d'estiu per acostar l'art als més petits.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —