Escola
Per ACN i Redacció
Publicat el 14 d’agost 2020

El Departament d’Educació ha presentat aquest dijous el protocol d’actuació davant de casos de coronavirus als centres educatius per al curs 2020/21, que començarà el proper mes de setembre. S’hi contempla fer proves PCR als sospitosos de tenir Covid-19, així com als seus contactes, en cas que el resultat fos positiu. L’ús de la mascareta, excepte durant la classe amb el grup estable i el tancament dels centres, a partir de dos casos separats si ho avalen les autoritats sanitàries.

Per tal d’aplicar el protocol correctament, es formarà els equips directius de forma telemàtica abans de començar el curs i s’assignarà un centre d’atenció primària (CAP) i un sanitari de referència a cada escola o institut. A més a més, comptaran també amb la informació actualitzada cada 12 hores d’una aplicació informàtica anomenada ‘Traçacovid’, que pretén donar suport als centres i les famílies per gestionar els possibles casos.

En cas que algun alumne presenti símptomes de Covid-19, el centre l’haurà d’aïllar en un espai separat i ben ventilat i contactar amb la família perquè el porti al CAP i li facin la prova PCR durant les primeres 24 hores. En cas que surti positiva, se l’haurà d’aïllar durant 14 dies, a casa i es farà la prova a la resta dels companys de classe; els quals també hauran d’estar en quarantena des del moment que se sàpiga el resultat de la prova. Els germans escolaritzats del positiu també hauran de posar-se en quarantena, tot i que els seus companys de classe només ho haurien de fer en cas que la prova els resultés positiva, també a ells.

Els professors especialistes que no tinguin cap grup estable hauran de dur sempre les mascaretes i respectar les distàncies i, per tant, no seran candidats a proves PCR.

Josep Bargalló, a una roda de premsa, a un Complex Educatiu de Tarragona. 

El protocol ha estat explicat en roda de premsa pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, acompanyat pel director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, i del director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol. Segons Bargalló, els campus d’estiu han estat la mostra que ha inspirat el protocol. 250 mil nens de Catalunya han conviscut en grups estables i, tot i que s’han produït algunes incidències, han estat “poques”.

El conseller ha reiterat que el principal objectiu és garantir la seguretat a les escoles, les quals, segons ell “no són amplificadores del virus”, però que és important que s’hi mantinguin unes mesures i la higiene adequades per assegurar la inexistència de contagis.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —