L'epidemiòleg Trilla creu que és millor ser "prudents" en el canvi de fase de Barcelona
Per ACN
Publicat el 10 de juny 2020
Temps de lectura 2 minuts

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que "és millor esperar els 14 dies de termini" perquè la regió metropolitana de Barcelona passi a la fase 3. "És prudent", ha dit a Catalunya Ràdio sobre la decisió de Salut de no plantejar de moment que l'àrea metropolitana avanci de fase. Trilla ha afegit que una altra cosa és que els indicadors vagin millorant "i es pugui avançar uns dies aquest canvi de fase".

D'altra banda, ha celebrat que es "repensi" el model de rastreig de casos de Covid-19. "Tant de bo es posin d'acord ràpidament i puguem continuar reforçant el sistema", ha dit. Segons ell, "el més important és el model que es vol dur a terme i com reforçar el sistema de detecció i rastreig".

A més, també ha reconegut que al carrer hi ha la sensació que el virus ha passat o és més lleu, però ha indicat que això no és cert, perquè el que passa ara és que es detecten els casos que abans no es veien. En aquest sentit, ha lamentat veure imatges de gent "amuntegada" i sense mascareta.

Pel que fa a la vacuna, ha alertat que és possible que quan es desenvolupi hi hagi grups que no es vulguin vacunar. En tot cas, ha indicat que és suficient amb què ho facin els grups de risc i els sanitaris.

Colau apostava per un avançament de fase

Ahir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considerava que no hi hauria d'haver problema si Barcelona avancés a la fase 3 la setmana vinent, sempre que les dades continuessin sent bones. En unes declaracions a Betevé, Colau apuntava que d'aquesta manera es podria d'alinear tot Catalunya de cara al final de l'estat d'alarma

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —