PS5 per a principiants: les 5 claus de l'èxit de la nova consola de Sony
Per EFE i Redacció
Publicat el 28 de desembre 2020

La consola de videojocs PS5 de Sony, que va sortir al mercat el mes de novembre, ha estat una de les estrenes més grans de la companyia, segons infomen del mercat. La plataforma de monitoratge de venda de videojocs VG Chartz assenyala que abans del llançament oficial ja se n’havien venut dos milions arreu del món.

Amb la nova PS5, Sony mira de revalidar el seu lideratge en el sector dels videojocs i, segons els experts, la cinquena consola de la marca té diverses claus que han despertat la curiositat dels aficionats.

El 'ray tracing' als nous jocs

El ‘ray tracing’ és un algoritme de síntesi de les imatges que, mitjançant càlculs, estableix el “traçat” dels rajos de llum als gràfics, tot oferint així reflexes i textures a la qualitat gràfica inèdits a les consoles.

A jocs com Spiderman: Miles Morales és un element òptic de rellevànciam, ja que la jugabilitat millora gràcies a la resposta dels efectes òptics que permet aquest tipus de tecnologia. Si bé els ordinadors ja la tenien des de fa anys, és un avenç veure-la al mercat de les consoles, tenint en compte la quantitat de jocs de cinquena generació que són a punt d’arribar.

Un processador millor per reduir temps

Per als desenvolupadors de la PS5 era important no repetir errors del passat. Abans morir en un joc implicava un càstig doble: reiniciar el nivell i esperar que carregués. Amb la nova consola, aquesta tortura s’esvaeix.

L’emmagatzematge SSD personalitzat permet córrer 2 Gb de contingut en menys de 0,3 segons, un luxe que, a més de mostrar la qualitat gràfica, posa més al jugador dins la experiència de la consola.

4K? Més de 60 FPS?

La PS5 compta amb una opció per mostrar el seu contingut en la resolució 4K. És a dir, 3840 píxels horitzontals i 2160 píxels verticals, i una velocitat de 60 quadres per segon. És una mida estàndard en front dels videojocs que encara no s’optimitzen a les novetats gràfiques potencials de la nova consola.

D’entre les seves opcions, manté la possibilitat de reproduir jocs a 8k, tot duplicant la seva resolució per a més detall i permetent veure 120 fotogrames per segon per a millors respostes i visualitzacions de les accions i moviments durant el joc.

L'aposta per comandaments diferencials

Una de les altres novetats són els controls “DualSense” que, en mans del jugador, fan justícia al seu nom: els comandaments no només permeten donar mobilitat al joc, sinó que transmeten sensacions que viuen els personatges mitjançant vibracions localitzades a diferents llocs.

Si hi ha un batec, un tren o fins i tot un xoc de copes, se sentiran a les mans gràcies a les vibracions sincronitzades amb el so. A més, els botons L2 i R2 transmeten sensació de rigidesa. El fet de pressionar-los depèn molt de per a què es facin servir. Per exemple, si s’està tensant un arc, per disparar, el botó es va endurint i transmet la sensació de tensió a les mans del jugador.

Retrocompatibilitat

Sens dubte, un dels detalls que més crida l’atenció de la PS5 és el fet de poder jugar als jocs que es van immortalitzar a la PS3, ara adaptats a la qualitat gràfica. Amb la PS4, era impossible recordar aquest títols.

Són jocs de col·lecció, com ara Infamous: Second Son o God of War 4, però amb una taxa de quadres millorada per viure una nova experiència tot recordant els no tan vells temps.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —