defuncions a la residència Fiella de Tremp
Per ACN
Publicat el 08 de desembre 2020

El brot de covid-19 detectat a la residència Fiella de Tremp ha causat 40 morts des del 19 de novembre. En les darreres 24 hores s'han registrat sis noves defuncions. Actualment, el brot continua actiu i suma 94 residents i 43 treballadors positius per covid-19. El Departament de Salut va acordar intervenir la residència de gent gran de la fundació Fiella-Sant Hospital de Tremp el passat 28 de novembre després que en una setmana es passés dels 57 positius als 150 en una setmana. D'aquesta manera, la direcció i gestió del centre la va assumir Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) en comptes de la gestora actual, la Fundació Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella.

Amb aquesta intervenció, les dotacions de personal necessàries al centre residencial les va aportar la nova gestora i el personal actual del centre ha quedarà sota la seva direcció, que es coordina amb la direcció assistencial de l'Hospital Comarcal del Pallars. A més, es va activar el suport de l'Atenció Primària i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Ara per ara, la residència funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres. A més, els pocs residents sense covid-19 han estat traslladats a altres residències.

Comú Podem exigeix explicacions al Govern 

En Comú Podem s'ha mostrat preocupat pel reallotjament de residents de la Fundació Fiella de Tremp a centres geriàtrics de la Pobla de Segur i Guissona i el perill de propagació de la covid-19 que aquest fet pugui suposar. Tres d'aquests residents traslladats de centre han donat positiu. Per tot, En Comú Podem ha registrat una bateria de preguntes adreçades al Govern exigint explicacions sobre quines mesures urgents s'estan adoptant davant el brot de covid-19 a la residència de Tremp que ja ha registrat 40 morts. La formació també ha demanat al Govern sobre les mesures adoptades per reforçar la sanitat al Pallars i perquè no s'han derivat els casos més greus als hospitals Santa Maria i Arnau de Vilanova de Lleida.

La portaveu de Catalunya en Comú a l'Alt Pirineu i Aran, Txell Teruel, ha reiterat la denúncia per manca de personal per atendre els usuaris i poder cobrir les baixes del personal sanitari. Per Teruel és "inajornable que es cobreixin degudament les places que han quedat vacants".

La formació també ha reclamat "mesures urgents" i "contractació de més personal" per respondre a situacions com la que ha d'afrontar la residència de Tremp i la dotació d'unitats de cures intensives a l'Hospital del Pallars.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —