Vistes des del punt més alt de l'Himàlaia.
Publicat el 24 de juny 2020

Aquest divendres us portem fins a quatre noves propostes d'oci per fer des de casa i aptes per a totes les butxaques. Des d’esport fins a opcions pedagògiques, quatre alternatives diferents per fer durant la propera setmana.

Veure el cim de l'Everest a vista d'ocell

Al llarg de la quarantena, han sorgit nombroses iniciatives per veure de manera virtual diversos llocs del món. National Geographic ha fet públiques unes imatges del cim de l'Everest mai vistes. Les fotografies van ser preses pel fotògraf Renan Ozturk, gràcies a l'ajuda de drons per poder completar unes imatges de 360 graus.

Aquestes fotos van ajudar l'expedició d'Ozturk a descobrir indrets del cim mai visitats fins aleshores i, a més, també van servir per identificar el cos de Sandy Irvine, un escalador britànic desaparegut el 1924. L'expedició d'Ozturk incloïa el mateix fotògraf, sis escaladors, dotze xerpes i una altra dotzena de persones de suport tècnic, des de cuina, neteja i altres. El resultat són aquestes fotografies.

Classes de ioga gratuïtes i aptes per a tothom

Una altra de les propostes d'aquesta setmana és l'aplicació Keep Yoga. Aquesta és de descàrrega gratuïta, tant per iOs com per Android, i inclou classes de ioga i pilates en moltes modalitats diferents. L'app disposa de cursos i rutines d'exercicis per a tota mena de persones, des de principiants fins a més experts, i adaptables a qualsevol context. Per exemple, Keep Yoga té sessions de ioga per alleujar el dolor de la menstruació, relaxar l'esquena si es treballa davant de l'ordinador, etc.

Més enllà de l'exercici de físic, l'aplicació també incorpora sessions de meditació. Tant les classes com les meditacions tenen diverses durades, des d'un quart d'hora fins a sessions més llargues. A més, també hi ha opcions per a dones embarassades.

Una sèrie disponible a Youtube

La tercera recomanació és la web sèrie Válidas, que està escrita, dirigida i interpretada per les còmiques Carolina Iglesias i Victoria Martín. Iglesias i Martín són creadores de continguts a les xarxes i còmiques espanyoles que, justament, protagonitzen una sèrie sobre què significa ser dona i còmica a l'Estat.

 

La producció té fins a cinc capítols, de quinze minuts de durada cadascun, i en ells apareixen persones conegudes com Dulceida i la seva dona, Alba Paul, el cantant Leiva o l'actriu Itziar Castro. La sèrie es pot veure completament de franc a YouTube, a més d'accedir també al making of de la producció.

Aprendre filosofia en dos minuts

Finalment, l'última proposta és el canal de Youtube d'Alba Lafarga. Lafarga és actualment estudiant de doctorat en filosofia i ha començat un canal a on explica lliçons de filòsofes en vídeos de dos minuts. El seu canal ja té més de 400 subscriptors i s'hi poden trobar vídeos curts sobre filosofia i cultura.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —