Pujol demana l'absolució davant de l'Audiència Nacional d'ell i tota la seva família
Per ACN
Publicat el 18 d’octubre 2021

La defensa de Jordi Pujol assegura que mai no va aprofitar-se del seu càrrec a la Generalitat per beneficiar la seva família i reafirma que els diners d'Andorra eren del seu pare, Florenci Pujol. A més a més, l'escrit de Jordi Pujol Ferrusola defensa també un per un tots els seus projectes empresarials investigats. La fiscalia demana per a l'expresident nou anys de presó per associació il·lícita i blanqueig de capitals, en relació amb la resta d'investigats, el ministeri públic demana de 8 a 29 anys de presó per als set fills i cinc anys de presó per als deu empresaris involucrats.

L'advocat Cristobal Martell diu que Pujol va "arrencar la seva trajectòria professional mantenint una forta vinculació amb el seu pare, Florenci Pujol, i van unir esforços en projectes de tanta dimensió com els Laboratoris Fides, abans Martín Cuatrecasas, dels que va ser conseller delegat, o Banca Catalana, a partir de l'adquisició pel seu pare de la Banca Dorca el març del 1959. No obstant això, aviat l'activitat política del fill va fer reorientar la seva activitat econòmica cap al servei del seu projecte polític, com Enciclopèdia Catalana o la revista Destino".

En l'escrit de Jordi Pujol Soley, es diu també que "La profunda inestabilitat política i els riscos que Jordi Pujol assumia produïen una profunda inquietud al seu pare, que preveia un futur incert per al seu fill i la seva ja aleshores nombrosa família". Aquesta va ser la raó per la qual Florenci va crear un dipòsit a l'exterior "amb el desig que es mantingués unit i intacte per tal d'amortir futures eventualitats de necessitat econòmica pel risc polític que assumia", relata el text.

Mai "va tòrcer el seu recte i digne exercici"

El dipòsit tenia uns 140 milions de pessetes en dòlars el 1980 i "no tenen cap relació amb l'alta funció pública que Jordi Pujol va tenir a la Generalitat de Catalunya" des del 28 d'abril del 1980 fins al desembre del 2003. "Mai en l'exercici de la seva alta funció pública Jordi Pujol i Soley va tòrcer el seu recte i digne exercici, sense que resolgués o induís per influència al fet que altres ho fessin, desoint l'interès general per motivacions econòmiques que afavorissin l'interès particular o dels seus fills", conclou.

Per aquest motiu, la defensa al·lega que els escrits d'acusació no identifiquen cap fet concret en aquest sentit i assegura que ni la seva dona ni els seus fills van ingressar cap quantitat econòmica que tingui relació causal amb un "exercici d'autoritat i potestats públiques abusiu i il·legítim". "Jordi Pujol i Soley, en l'alta funció pública que va exercir, no es va prestar mai a desplegar gestions d'invitació, incitació, suggeriment o influència de prevalença sobre autoritats que resolguessin o funcionaris informants en interès o a petició dels seus fills o cònjuge, ni tampoc que mai fos requerit per aquests en aquesta direcció", acaba l'escrit.


Quant a l'escrit de Jordi Pujol Ferrusola, aquest al·lega que tots els negocis que va fer van ser legals i no es van beneficiar de cap privilegi polític. També al·lega que totes les compres i vendes van ser a preu de mercat i reals. Per tot això, en demana la lliure absolució. També demana l'absolució per a la resta de fills i proposa més de 260 testimonis i nombroses proves pericials.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —