- podcasts -
Per Álex Nieto
Publicat el 28 de desembre 2020

Els Quadres Sonors són assajos sonors sobre la posada en escena d’un quadre o una fotografia. Hi preval la descripció plàstica d’un ambient, la sonorització psicològica d’un estat subjectiu d’interpretació i la capacitat d’associar el disseny de la veu i l’estil formal amb l’avantguarda corresponent.

Àlex Nieto ha escollit 'Els caçadors en la neu (1565), de Peter Brueghel. Ens explica per què:

"Els caçadors en la neu no és que sigui un quadre enigmàtic o que tingui un gran valor a la meva vida. En realitat, el que més em crida l'atenció és el seu autor i el seu toc documentalista que impregnen la majoria dels seus quadres.

No obstant això hi ha un sentiment que m'encanta i que crec que en aquest quadre es representa molt bé: és el continuar encara que tot vagi malament, és el seguir avançant encara que la vida sigui dura o, fins i tot,  és el donar el millor de tu encara que no et vegis recompensat. La motivació és important en tot el que fas i sense ella, crec que estàs perdut.

Per això vaig seleccionar aquest quadre, perquè és l'únic que em genera aquests contrastos entre la duresa i la comoditat, entre el fred i lo càlid, i, entre haver fet alguna cosa que m'ha costat molt per poder arribar a casa content i satisfet del que he aconseguit."

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —