- podcasts -
Per Rubén Garcia
Publicat el 12 de desembre 2020
Duració 2'55

Els Quadres Sonors són assajos sonors sobre la posada en escena d’un quadre o una fotografia. Hi preval la descripció plàstica d’un ambient, la sonorització psicològica d’un estat subjectiu d’interpretació, i la capacitat d’associar el disseny de la veu i l’estil formal amb l’avantguarda corresponent.

Demanem a l'autor d'aquesta peça, en Rubén Garcia, que ens expliqui per què va escollir La dansa (1910)d’Henry Matisse.

"La dansa de Matisse em brindava una àmplia llibertat a l'hora d'abordar el re pensament d'un quadre des de la més pura composició sonora psicològica. Els colors sense gradacions i quasi plans del fons i de les figures mig desdibuixades que representen els cinc cossos nus que ballen em permetien jugar amb els diferents elements del llenguatge radiofònic per atacar directament les emocions de l'oient, intentant buidar, el màxim possible, el muntatge de lletra.

Principalment i simple, però, vaig escollir aquest quadre per la temàtica que presenta: la dansa. És ben sabut que dansa i música, element sonor especialment sensitiu, sempre van juntes. Pensar en aquesta sinergia m'obria un món de possibilitats." 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —