- podcasts -
Per Itziar Lamarca
Publicat el 27 de desembre 2020

Els Quadres Sonors són assajos sonors sobre la posada en escena d’un quadre o una fotografia. Hi preval la descripció plàstica d’un ambient, la sonorització psicològica d’un estat subjectiu d’interpretació i la capacitat d’associar el disseny de la veu i l’estil formal amb l’avantguarda corresponent.

Demanem a l'autora, Itziar Lamarka, per què ha escollit La porta giratòria o Retrat de Begoña de la Sota (1927), d'Antonio de Guezala.

"Vaig descobrir l'obra en una novel·la i vaig tenir la impressió que al pintor li hagués agradat quedar-se just en aquell instant per sempre. Sembla un moment de pausa, de pau. I al mateix temps em transmet tristesa.

L'escriptor Kirmen Uribe diu: 'La imatge és totalment trencadora, l'espectador sap que la Begoña desapareixerà d'aquell indret en un instant, que creurarà la porta i entrarà a l'hotel; és aquell temps fugisser el que Gezala volia aturar per sempre en la seva pintura, és això, el pas del temps, com tot desapareix en un instant, com es desfà el mon que coneixíem'.

Això és el que més em va interessar de l'obra i el que he intentat reflectir".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —