- vídeos -
Skateistan
Per Redacció
Publicat el 21 d’agost 2021
Duració 9'

Els vint anys de guerra a l'Afganistan han deixat ferides profundes en la societat afganesa, a banda d'un país i una economia devastats. Però la caiguda del primer règim taliban també va permetre que florissin una diversitat de projectes socials que van empoderar col·lectius oprimits pels islamistes a la dècada dels noranta. Especialment dones i joves.

Amb la caigua d'aquell règim es van poder desenvolupar activitats antigament prohibides. És el cas de l'skate. Dos cooperants australians van engegar a Kabul el projecte Skateistan. Així van donar classes de patinatge i també educacionals a 350 nens a Kabul. Això va cridar l'atenció del surfejador de neu professional britànic Orlando von Einsiedel, que el 2010 en va fer un curt, Skateistan: viure i patinar a Kabul.

Malauradament, la victòria taliban i l'arribada del nou emirat islàmic a l'Afganistan presagien un mal futur per a projectes com aquest. Tanmateix, al Ras i Curt d'aquesta setmana hem volgut recordar-lo, tot confiant que temps millors arribin ben aviat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —