Un operari
Per ACN
Publicat el 20 d’abril 2021

Quatre de cada deu treballadors recol·locats a Catalunya el 2020 van trobar feina gràcies a la xarxa de contactes, segons un estudi de la consultora LHH del Grup Adecco. Concretament, la xifra va ser del 42%, dos punts més que el 2019, lluny d'altres comunitats autònomes com la Rioja (80%), les Illes Balears (77%) i les Canàries (67%), però per sobre de Navarra (13%), Castella-la Manxa (25%) o el País Basc (35%).


A nivell estatal, el 43% dels treballadors recol·locats han aconseguit el lloc de feina també gràcies a la xarxa de contactes, però en aquest cas la xifra ha disminuït 9 punts en comparació amb el 2019


En un any marcat per la pandèmia de la Covid-19, la consultora LHH assegura que les ofertes de feina del 'mercat obert' es van reduir fins a un 70% en els mesos més durs de l'estat d'alarma, però en canvi van créixer fins a un 5,5% les ofertes del 'mercat ocult', que són aquelles vacants que les empreses no fan públiques.

"La millor manera per accedir a aquest mercat ocult és la xarxa de contactes o el 'networking'", apunta la directora d'Operacions d'LHH, Natalia March. "Però en un any on les reunions i les trobades presencials s'han reduït dràsticament, mantenir aquesta xarxa de contactes ha requerit de molta proactivitat i ús d'eines digitals per tal de no quedar despenjat", ha reconegut March: "No hem pogut aprofitar aquells cafès, menjars o trobades, però en canvi hem pogut assistir a més reunions amb la pandèmia, ja que gran part han estat virtuals". La clau de l'èxit "ha estat la proactivitat, la constància, l'adaptació ràpida al canvi i l'interès real pels altres", ha enumerat March. 


En un any marcat per la pandèmia de la Covid-19, la consultora LHH assegura que les ofertes de feina del 'mercat obert' es van reduir fins a un 70% en els mesos més durs de l'estat d'alarma


A nivell de tot l'Estat, el 43% dels treballadors recol·locats han aconseguit el lloc de feina també per la xarxa de contactes, però en aquest cas la xifra ha disminuït uns 9 punts en comparació amb el 2019 (52%).

Aquest 9% l'ha guanyat íntegrament la recol·locació gràcies a les ofertes de feina en línia (portals de feina, anuncis), que ja suposen el 29% dels casos. En menor mesura apareixen altres opcions menys representatives, com són els intermediaris, les candidatures espontànies, l'emprenedoria o l'anomenat 'redeployment', quan un treballador es recol·loca en una altra posició dins la mateixa companyia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —