El president Aragonès després del primer Consell Executiu del nou Govern de la Generalitat
Per Redacció
Publicat el 26 de maig 2021

El nou govern de Pere Aragonès ha assegurat en roda de premsa que té com a eix quatre transformacions: "social, verda, feminista i democràtica". Així ho ha expressat el nou president en la primera compareixença després de la presa de possessió del govern i la primera reunió del nou executiu. Executiu que, segons Aragonès, té els valors republicans i en destaca la "proximitat, transparència i rendició de comptes".

El govern s'ha marcat dos objectius en els primers dies de la legislatura. Per una banda treballaran, ha dit el president, en "l'àmbit del rescat social i d'engegar totes les eines" per propiciar la "recuperació econòmica" i, per l'altra, en "resoldre el conflicte polític".

Per dur-ne a terme la primera, el president ha demanat als consellers, amb qui té la intenció de reunir-se individualment durant els pròxims dies, que identifiquin i impulsin mesures que "s'han de començar a implementar de forma immediata". En aquest sentit ha destacat que són "el millor equip per enfrontar els reptes que té el país per davant" i que hi ha un "bon clima de treball i complicitat".

Pel que fa al conflicte polític, Aragonès ha destacat que la resolució ha de ser "democràtica" i que el que genera més consens és "un referèndum d'autodeterminació". Tot i que la seva "proposta davant de la repressió és l'amnistia", ha assegurat que no s'oposarà a "cap mesura que pugui alleujar el dolor".

Ester Capella, delegada del Govern a Madrid

L'exconsellera de Justícia Ester Capella serà la nova delegada del Govern a Madrid, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l'ACN. D'aquesta manera, Capella passa a ser la cara del Govern a Madrid després de gestionar l'empresonament dels polítics presos com a consellera de Justícia. Sempre ha estat en el punt de mira d'uns i altres per la gestió que la seva conselleria ha fet sobre permisos i classificacions dels presos independentistes. Capella, advocada de professió, no ha estalviat crítiques als tribunals en aquest sentit, i tampoc ha tingut una bona relació amb el TSJC. Durant la seva etapa com a consellera ha centrat bona part dels seus esforços en la memòria històrica. D'aquesta manera, Capella agafa el relleu de Gorka Knörr.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —