Lectura
Per EFE
Publicat el 14 d’agost 2021

Després d'un curs polític marcat per la pandèmia però també per les eleccions del 14F, els indults dels presos independentistes i l'inici d'una nova senda de diàleg, dirigents de les diverses forces polítiques a Catalunya expliquen a Efe quines són les lectures que han triat per a aquest estiu:

Pere Aragonès, president de la Generalitat, està llegint Viatges (Univers), una compilació de relats de viatges de l'escriptor austríac Stefan Zweig, i recomana No diguis res (Periscopi) de Patrick Radden Keefe, sobre el conflicte nordirlandès i les seves conseqüències en una societat sacsejada per la violència, a partir del cas de Jean McConville.

Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esports, se submergirà aquests dies en El hombre que salvó los cerezos, de Naoko Abe (Anagrama). En el seu primer estiu com a ministre, i passada la cita olímpica, pensa llegir també Volver la vista atrás, de Juan Gabriel Vásquez (Alfaguara), i l'Obra completa de Joan Margarit, el poeta català guanyador del Cervantes, mort aquest any i que va descriure com pocs la crueltat i la misericòrdia.

Salvador Illa, el líder del PSC al Parlament, cap de l'oposició a Catalunya i exministre de Sanitat en plena pandèmia, recupera per a aquest període estiuenc una obra clàssica de la Grècia antiga: Ciropèdia de Jenofonte, de la col·lecció Bernat Metge, un relat biogràfic sobre la figura mítica de Cir, fundador de l'imperi aquemènida de Pèrsia.

Marta Vilalta, portaveu d'ERC, segueix fidel a Jaume Cabré i, després de quedar "fascinada" per Jo confesso, ara té entre mans Consumits pel foc (Proa), pendent des que l'hi van regalar per Sant Jordi. Acaba de llegir-se Contra l'adversitat (Ara Llibres), obra del seu líder, Oriol Junqueras, i té sobre la tauleta en cua Per raó d'estat (Ara Llibres), de la periodista Sara Gonzàlez.

Jordi Sánchez, secretari general de JxCat, passa el seu primer estiu després de l'indult submergit en dues lectures. Primera: Una altra vida, encara (Galaxia Gutenberg) de Theodor Kallifatides, una "obra d'escriptura meravellosa i plena de reflexions sobre la vida, el pas del temps i alguns dels reptes de les societats contemporànies". El segon serà La pira al port (Periscopi) de Boris Pahor, "una defensa del valor de cultures i pobles on la seva gent viu amenaçada i sobtadament perseguida".

Eulàlia Reguant, portaveu parlamentària de la CUP, per a aquest estiu "marcat pel polèmic acord" sobre l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, ha triat Capital fósil (Capitán Swing), d'Andreas Malm, que explica "com és el sistema econòmic actual, el capitalisme, que ha creat la crisi climàtica".

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, porta, com Aragonès, Stefan Zweig en la maleta aquest agost, tot i que en el seu cas ha preferit l'obra Magallanes, el hombre y su gesta, sobre la travessia del portuguès després de convèncer el rei Carles I per explorar el mar que separava Àsia d'Amèrica, el continent descobert per Colón uns anys abans.

Nacho Martín Blanco, portaveu parlamentari de Ciutadans, recomana el llibre de l'historiador Jordi Canal 25 de julio de 1992: la vuelta al mundo de España (Taurus), que "descriu amb rigor l'Espanya olímpica" de la unitat, enfront de la "deslleialtat nacionalista que només porta a l'aïllament i la decadència". Anna Grau, la seva companya de grup a Cs, llegeix Stoner (Vintage Classics) de John Williams, una novel·la que la té "enganxada dia i nit".

Alejandro Fernández, president del PPC, un dels parlamentaris catalans amb oratòria més fluïda i carregada d'ironia, es prepara aquest agost per llegir tres obres: La Acción Humana (Unión Editorial) de Ludwig Von Mises, Crisis (Debate) de Jared Diamond i Contraluz (Tusquets) de Thomas Pynchon.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —