Quilmes
Publicat el 08 de juny 2020
Temps de lectura 4 minutos

El 7 de juny de 2003 els carrers de Quilmes, una localitat a la ribera del Rio de la Plata de la província de Buenos Aires, els fanàtics de Quilmes Atlético Club celebraven l'ascens a la primera categoria del futbol argentí. Una fita aconseguida dos dies abans, que suposava el trencament d'una maledicció que perseguía l'equip des del 1994: la de la bruixa Dora.

El mite d'aquesta maledicció encara retomba pels carrers de la ciutat argentina. Tot va començar el 1994 a falta de quatre partits per al final del campionat de la B Nacional. Quilmes y Gimnasia de Jujuy es barallaven per una plaça per l'ascens i cap dels dos semblava donar el seu braç a torcer. 

Una bruixa per assegurar-se l'ascens

En aquell moment, a algun dirigent de Quilmes se li va acudir contractar una bruixa per intentar assegurar l'ascens del club platense. L'escollida era coneguda com a "Dora" i residia a Chascomús, una localitat a uns 100 quilòmetres de Quilmes. A la reunió, la bruixa va assegurar que Quilmes guanyaria a Deportivo Morón i que Gimnasia de Jujuy seria golejada 3-0 pel Club Atlético Douglas Haig

El 28 de maig, la meitat del pagament es va efectuar, ja que Gimnasia havia perdut 3-0 contra Douglas Haig amb gols de Matheu, Cuartas i Pelicchia. No obstant això, Quilmes s'estava enfrontant contra Morón al seu estadi fins que el llançament d'un petard obligaria a suspendre el partit. Després d'això, el club no va voler pagar la bruixa perquè no s'havia complert el seu vaticini. 

Suspensió de Quilmes-Deportivo Morón 1994 (Historia del Quilmes)

 

El naixement de la maledicció

Aquella decisió va ser fatal per a l'equip, ja que Dora vaticinaria una maledicció de 13 anys sense títols. Semblava una broma, però, en la represa del partit, Quilmes perdria 3 a 2, i fallant un penal contra Morón. No tornarien a guanyar un partit en la competició i va caure a les semifinals del segon ascens contra Instituto. 

Sis anys després, Quilmes tindria la primera oportunitat per a l'ascens després de Dora. A la final pel primer ascens contra Huracán, Quilmes perdria de manera molt ajustada. Aquell mateix any, perdrien la final del segon ascens contra Los Andes i també la promoció contra Belgrano. 

En aquest últim partit, Quilmes tenia un avantatge de dos gols als minuts finals, però un gol en pròpia de Váttimos i un gran tir lliure de Luis Sosa impedirien que el club cerveser ascendís a la primera categoria argentina. Era impossible. 

El 2001, Quilmes tornaria a perdre la final de la promoció contra Banfield i en perdria una altra per segon any consecutiu contra Belgrano. En aquest partit, a cinc minuts del final, un gol de Julio Mugnani després d'un còrner i molts errors impedia de nou l'ascens de Quilmes. 

Promoció d'ascens Belgrano contra Quilmes (futbolretrocba)
 

Rodolfo Acosta i el final de la maledicció

L'any 2003, la sort canviaria d'una vegada per totes. Rodolfo Acosta, un fanàtic del club, va decidir visitar la tomba de Dora i li va resar que, si s'acabava la maledicció, li decoraria el sepulcre amb els colors de Quilmes. 

Rodolfo Acosta decorant la tomba de Quilmes (Quilmes Fotos)

A partir d'aquell moment, Quilmes guanyaria sis dels deu partits restants i jugaria la final del segon ascens contra Argentinos Juniors. A la sisena final, Agustín Alayes marcaria el primer gol als 12 minuts de la segona part del partit d'anada. Un empat a 0 a la tornada donaria l'ascens a Quilmes. Es trencava la maledicció de Dora. 

Promoció d'ascens 2003 contra Argentinos Juniors (Historia del Quilmes Atlético Club)
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —