D
Per Redacció i ACN
Publicat el 28 de setembre 2020

El president de la Generalitat, Quim Torra, en la compareixença posterior a la seva inhabilitació, d'avui a les 18.00h de la tarda, ha titllat la decisió del Tribunal Suprem de portar a "l'administració, en plena pandèmia, a una situació provisional que aquest país no es mereix". Denuncia que "els pot més la set de venjança que la salut de les persones o recuperació i supervivència d'unes empreses. La repressió no té límits, però l'autonomia sí". S'indigna perquè a ell l'inhabiliten "mentre acompanyen la fugida d'un monarca culpat de corrupció". 

Torra, que no accepta la sentència, ha confirmat que portarà a Europa "la llibertat d'expressió i la causa de l'independentisme". El president confessa que la ciutadania s'ha de preparar per a la ruptura democràtica perquè se n'ha adonat que "un dels obstacles per a la independència és la mateixa autonomia", una autonomia que qualifica de propietat de l'estat espanyol. "L'única manera d'avançar és la ruptura democràtica.". 


"Els pot més la set de venjança que la salut de les persones o recuperació i supervivència d'unes empreses"


També ha aprofitat per demanar que les eleccions siguin "un punt d'inflexió i un nou mandat que confirmi el referèndum de l'1 d'octubre". Ell, assegura que seguirà lluitant per la llibertat de Catalunya i afirma que "la repressió ens vol entretinguts en les nostres disputes, volen que ens barallem per les engrunes de les molles". Demana vetllar per l'"objectiu comú, que és més important que tots els interessos particulars". 

Torra es nega a firmar la notificació del TSJC

Quim Torra s'ha negat a firmar la notificació de la seva inhabilitació, tal com han explicat a l'ACN fonts de la Presidència. El TSJC ha notificat a Torra aquest dilluns a la tarda la sentència del Suprem que l'inhabilita a un any i mig per desobediència.

De fet, Torra no ha signat mai cap notificació que prové del Suprem perquè "no el reconeix" com a tribunal. El gest, doncs, no és nou, però sí significatiu, ja que la notificació del TSJC és la que confirma que la sentència del Suprem és ferma i efectiva.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —