El RACC planteja tenir un mínim de formació per desplaçar-se amb bicicleta per la ciutat
Per ACN
Publicat el 14 d’abril 2021

Un 38% dels ciclistes que circulen per Barcelona admet no tenir coneixement de la normativa de circulació de bicicletes. Així ho indica el 3r Baròmetre RACC del ciclista urbà a la ciutat, que, tot i que mostra una millora —el 2019 era un 45%—, posa de manifest la necessitat d'impulsar la formació de la normativa de circulació urbana entre ciclistes.

El president del RACC, Josep Mateu, ha destacat que és especialment necessari ara que hi ha un problema de "convivència" per la presència de vehicles de mobilitat personal (VMP) com patinets i altres vehicles a la calçada. "Tothom hauria de saber les mateixes normes per circular", ha dit. 

En roda de premsa ha assenyalat que, ja que hi ha d'haver una "convivència" entre diferents vehicles, cal un "mínim de formació" per part dels usuaris de bicicletes i patinets. Aquesta formació podria acabar materialitzant-se en un carnet o no, segons Mateu, però sí que hauria de demanar-se per circular per la ciutat. El president del RACC ha anunciat que traslladarà el plantejament al Servei Català de Trànsit, a la Direcció General de Trànsit i a ajuntaments.

El baròmetre, que es basa en l'enquesta a prop de 600 usuaris de la bicicleta a Barcelona, posa de manifest que la meitat dels enquestats utilitzava el transport públic abans de passar-se a la bicicleta, mentre que un 32% abans anava a peu i només un 17% anava en cotxe o moto. El fet que la gran majoria provingui del transport públic o de desplaçaments a peu fa, segons Mateu, que sigui normal que alguns usuaris no tinguin coneixement de la normativa de circulació que sí que coneix algú que té carnet de conduir, per exemple. 

Així, entre les recomanacions del club automobilístic hi ha la de donar a conèixer la normativa de circulació entre els adults i iniciar els infants en la circulació en bici des de l'etapa escolar. Alhora, també suggereixen fer campanyes de convivència adreçades a tots els modes de transport, posant especial atenció als vehicles de mobilitat personal.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —