Ramon Térmens, director de film 'La dona il·legal', i els actors Yolanda Sey i Boris Ruiz.
Per ACN
Publicat el 06 de desembre 2020

El cineasta Ramon Térmens denuncia el paper del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) i la situació que hi viuen allí els immigrants a la pel·lícula La dona il·legal, que arribarà l'11 de desembre als cinemes. Un film protagonitzat per Daniel Faraldo, Isak Férrez i Yolanda Sey.

Al film, la vida d'un advocat d'immigració canvia quan la seva nova clienta apareix morta en circumstàncies sospitoses a l'interior d'un d'aquests centres: "Està bé dir que som un poble d'acollida, però després s'ha de demostrar, d'entrada hem d'evitar que el CIE existeixi, s'ha de tancar", conclou el director. 

La trama del film

Fernando Vila (Daniel Faraldo) és un advocat d'immigració que accepta un cas per evitar la deportació d'una jove kosovar, Zita Krasniqi (Klaudia Dudová). Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE (Centre d'Internament d'Estrangers) i les autoritats declaren que s'ha suïcidat. Fernando busca l'ajuda d'una amiga de la víctima, Juliet Okoro (Yolanda Sey), una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució i es troba una forta oposició del cap de policia Oriol Cadenas (Isak Férriz), qui intentarà tapar tota la seva investigació. 

L'actriu Yolanda Sey, una de les protagonistes 'La dona il·legal' 

Daniel Faraldo protagonitza el film 'La dona il·legal' 

"És un film de denúncia i el propi tema és el compromís", assegura el director. En aquest sentit, assenyala que l'equip de la pel·lícula cada vegada hi estaven més implicats i obsessionats per tirar-la endavant: "Com és possible que això passi a casa nostra?, com és possible que hi hagi 14 morts en aquests centres i no els hagi investigat mai ningú?". En aquest sentit, apunta que el film és "una crida a l'activisme i a actuar". 

Térmens assenyala que han intentat que la pel·lícula tingui moltes capes i que apel·li a la part íntima de cadascú. De fet, un dels subtemes és la mort digna de la parella del protagonista, que està malalta de càncer: "Ens interessava que la implicació del protagonista no vingués de no res". A partir de la situació amb la seva dona, "l'únic que dona sentit a la seva vida és la lluita contra el sistema. Ell troba sentit en la lluita en si". 

Actors 

Isak Férriz, que interpreta a un cap de policia, explica que el seu personatge representa "el racisme sistèmic. Tots tenim automatismes racistes i masclistes, però el que és perillós és que el sistema sigui racista", assegura l'actor.


"Com és possible que això passi a casa nostra?, com és possible que hi hagi 14 morts en aquests centres i no els hagi investigat mai ningú?"


Per la seva part, Yolanda Sey es posa a la pell de Juliet Okoro, una prostituta nigeriana. Aquesta és la seva primera pel·lícula i assegura que està molt contenta que precisament sigui aquesta amb aquest missatge i aquest tema. Creu que no es parla dels centres d'internament ni de les dificultats de les persones migrants que arriben aquí: "Hi ha un racisme institucional i un racisme quotidià que vivim". 

A més de Daniel Faraldo, Isak Férriz i Yolanda Sey, a la pel·lícula també hi actuen Boris Ruiz, Montse Germán, Àngels Bassas, Gorka Lasaosa, Klaudia Dudová, Raquel Camón i Adeline Flaun.

Ramon Térmens, director de film 'La dona il·legal'

La dona il·legal és una coproducció de Segarra Films (Espanya) i Mimesis Film (República Txeca), que compta amb la participació de Televisió de Catalunya i amb el suport de l'ICEC. S'ha rodat en localitzacions de Lleida i a la icònica presó de la Model a Barcelona. Ramon Térmens ha dirigit Joves; Negro Buenos Aires; Catalunya Über Alles! i El mal que els homes fan.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —