- vídeos -
400 MPH
Per Laura Valenzuela
Publicat el 05 de febrer 2022
Duració 4'39

Tots hem estat petits i valents: des de la finestra del cotxe, podíem pensar en allò que volíem ser i als llocs on esperàvem arribar. Als nostres pares, de tant en tant, els agrada mencionar com de bufons érem i sobre els nostres oficis somiats: que si futbolista, astronauta o rei (totes amb una probabilitat d'èxit dubtosa). Que petits érem i com de gran ens pensàvem que era el món. Ara som una mica més grans, però els nostres somnis empetiteixen. 

El curt d'avui ens parla dels objectius vitals: a la Salina de Bonneville, un ximpanzé anomenat Icarius intenta superar el rècord de velocitat de 400 milles per hora. Per tal d'assegurar la victòria i poder satisfer el seu somni, buscarà anar més enllà dels límits. Però, què passa darrera la meta? És allà on es troba l'esperada felicitat? Sobrepassar les 400 mph serà suficient per amortitzar les ànsies de velocitat?

Esbossos i dissenys del protagonista de "400 mph"

 

 

 

Tot límit ve d'una victòria passada, i tota victòria té un límit: el protagonista quedarà consumit per l'obsessió d'allò invisible i inabastable, i al final, només quedarà una nova xifra a batre. Em porta a pensar que potser els nens que volien ser astronautes no haguessin estat tan feliços en cas d'aconseguir-ho; perquè l'encant dels somnis és que no pertanyen a la realitat, i de vegades és millor així. Així que, per precaució, deixeu alguns somnis al plaer de la imaginació.

"400 mph" és un curt de final de carrera dirigit per Julia Chaix, Paul-Eugène Dannaud, Lorraine Desserre, Alice Lefort, Natacha Pianeti i Quentin Tireloque, alumnes de l'Escola d'Animació Rubika, d'origen francès. Ha guanyat premis a Prime the Animation!, al FIA i ANIMAYO, amb felicitacions i mencions especials arreu del món que destaquen la precisió i realisme de l'animació. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —