- vídeos -
Ras i curt: Paranoid Android (2015) - Radiohead
Per Laura Valenzuela
Publicat el 23 de gener 2022
Duració 6'32

L'animació és d'aquelles arts que veiem a tot arreu i alhora enlloc: s'utilitza per a tantes coses (malauradament 'Ras i Curt' no ha estat el primer a descobrir l'animació i la seva permeabilitat) que de vegades la donem per feta. 

Aquest fenomen ens fa demanar-vos dues coses: la primera, que impulseu l'art de l'animació (si no, què quedaria d'aquesta secció tan bufona?) i no la prejutgeu massa, i és que queda demostrat que no tot queda en la Patrulla Canina, està clar. La segona és que renegociem aquesta anomenada feblesa i la transformem en el que realment és una fortalesa, apreciant l'animació com a llenguatge universal present en tots els racons imaginables. 

La recomanació de la setmana és un videoclip del famós grup Radiohead anomenat "Paranoid Android" que ens demostra aquesta qualitat infinita. A la recerca d'un videoclip humorísticament malaltís, van acudir a Magnus Carlsson, artista suec i creador de la sèrie d'animació Robin, que explora temàtiques similars a les del videoclip. 

Aquest no serà el millor dibuix que veureu, estilísticament parlant, ni tampoc una història commovedora; però entenguem que un llenguatge ens permet tenir diferents registres, tons i accents, i per això intentem pensar en aquest Ras i Curt com un dialecte, complex i coral.

Tot i l'estètica i narrativa inusual, un cop coneixes i escoltes el grup musical que representa entens que l'animació els ha ajudat a expandir la seva identitat i imaginari sense barreres, perquè hi ha llicències creatives on només pot accedir l'animació. Tota producció en físic té els seus límits, i més si no tens un gran estudi: cap direcció d'art ens salvarà de ser humans.

La capacitat de crear universos des de 0 és una de les grans victòries d'aquest sector, sempre que tinguis les virtuts necessàries. Tanca't en una habitació amb idees i habilitats suficients i en sabràs més que els que busquen tabules rasa en realitats limitades: tota animació comença amb un full en blanc. I mireu fins on pot arribar. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —