El Raval s'uneix contra els atacs de Vox
Publicat el 12 de setembre 2020

Més de 35 plataformes, associacions i assemblees del Raval i Ciutat Vella han protagonitzat aquest matí una roda de premsa per denunciar la presència de Vox als seus barris. L’acte era una resposta al que els veïns entenen com a “provocació” per part d’aquesta organització d’ultradreta, que va passejar-se pel barri el passat dimecres 2 de setembre, “escampant el seu discurs racista i d’odi”. El teixit veïnal s’ha aplegat al carrer Hospital amb Riera Baixa a les 11 del matí, amb la voluntat de posar de manifest el rebuig que sent el barri vers el feixisme.

La setmana passada, tant bon punt els veïns van adonar-se de la presència d’Ignacio Garriga i Rocío de Meer, membres de la comitiva de Vox, al Teatre Goya, van organitzar un “acte espontani i d'autodefensa contra qui ens odia pel que som”, explica al Diari de Barcelona una veïna del Raval.

Mentre la comitiva de la formació d'extrema dreta es tancava dins un hotel, el barri va començar a tirar-los ous, “que era el que teníem més a l’abast”. Per a en Joan, un noi del barri, tan sols “eren veïnes tirant ous contra gent que exerceix violència”. Arran d’aquests fets, el partit liderat per Santiago Abascal ha interposat una denuncia vers algunes persones implicades, i els Mossos de Ciutat Vella han obert una investigació contra alguns veïns del Raval.

Ignacio Garrriga va tuitejar que "este barrio en los últimos 10 años ha acabado en un auténtico estercolero multicultural...". Així doncs, una veïna es mostra indignada davant els insults rebuts, i demana que se’n tornin a les “seves cavernes d’Atapuerca” i deixin el barri en pau.

La pluja ha traslladat la roda de premsa dins d’un bar, on dos veïns han posat veu als tres punts que exigeixen a les autoritats: En primer lloc, que s'obri una investigació contra Vox per fomentar el discurs d'odi. En segon lloc, que no s'autoritzi cap acte de Vox al Raval. I finalment, el cessament immediat de la investigació dels fets així com de la repressió contra els veïns del Raval.

La idea de les associacions veïnals és que “s’obri una investigació contra Vox perquè un jutge prengui mesures cautelars i desautoritzi qualsevol acte d’aquest grup al Raval”, subratlla en Joan. D'altra banda, assegura que el barri “és àmpliament antifeixista” i que si venen altre cop, “no sé quina seria la reacció dels veïns, però segur que hi hauria una contundent manifestació”. De fet, destaca l'àmplia cooperació veïnal amb què compten, que ja ha aturat “centenars de desnonaments aquest any”, quantifica en Joan.

Entre les plataformes i organitzacions que s’han adherit al comunicat, trobem Acció Raval, Arran Ciutat Vella, Associació Amical d’Immigrants Marroquins de Catalunya, CDR Gòtic-Raval, Plataforma CAP Raval Nord, Putas Indignadas, i moltes més.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —