Obra Banksy
Publicat el 13 de novembre 2021

La mostra internacional Banksy. The art of protest ha arribat al Disseny Hub Barcelona i es podrà visitar fins al 13 de març del 2022. Es tracta d'una exposició que exhibeix més de 70 obres originals procedents de col·leccions privades internacionals del cèlebre artista britànic de qui encara se'n desconeix la identitat real. El conjunt d'obres aborden qüestions universals com ara la globalització, el consumisme, les guerres, el poder de la política i de la religió, la lluita de classes o la crisi climàtica.

La mostra, que fins avui ha rebut més de tres milions de visites en la seva gira mundial, proposa un recorregut inèdit a través de més de 70 obres originals, algunes de les quals veuran la llum davant el gran públic per primera vegada en aquesta exposició a Barcelona. Són peces en diversos formats com oli, acrílic o esprai sobre llenç i fusta, serigrafies d'edició limitada, estergits sobre formigó, escultures, instal·lacions, vídeos i fotografies.

A l'exposició de Barcelona podran apreciar-se exemples representatius de la seva iconografia habitual amb personalitats com la Reina d'Anglaterra, Lady Di, Lenin, John Travolta, Samuel L. Jackson, Kate Moss o fins i tot el mateix Jesucrist, així com policies britànics, militars, nens i nenes, micos i rates.


I Can't Believe You Morons Actually Buy This Shit | Banksy

Rafael Giménez, director de Sold Out, Mireia Ecobar, directora del Disseny Hub Barcelona, Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde, i Alexander Nachkebiya, comissari de l'exposició, han estat els encarregats de presentar l'acte. Nachkebiya explicava com va començar a realitzar aquestes presentacions amb l'ànima de tornar a posar les obres de Banksy als ulls del públic: "Les obres van ser arrencades i extretes de la paret on eren, potser per alguns propietaris dels edificis, i llavors els col·leccionistes les van comprar. Aleshores ens vam reunir amb els propietaris i els vam explicar la nostra idea d'exposar-les. Penso que estem complint aquesta idea inicial de Banksy de crear l'art al carrer perquè el vegi la gent".


Es tracta d'un artista completament anònim. Aleshores, quina és la seva reacció? "Si un artista aprova o no l'exposició és la seva tria i nosaltres ho hem de respectar. Nosaltres el que podem dir és que les obres que es presenten aquí són obres que estan autentificades i que intentem seguir totes les normes, cosa que altres organitzacions no fan. Sempre tractem de proporcionar el material a l'empresa Best Control abans de les exposicions per tal de comprovar que donem la informació correcta sobre les obres. Nosaltres estaríem encantadíssims que l'artista hi participés, però és elecció de Banksy participar-hi o no", argumentava Nachkebiya.

Espais i peces variades

Un dels espais està dedicat a l'obra més coneguda de Banksy: Nena amb globus. En aquest espai, es podrà conèixer la història de la peça i comprendre el significat i les seves influències. La mostra també alberga un espai audiovisual immersiu que proposa un viatge multisensorial per la trajectòria artística de Banksy, així com una experiència en realitat virtual creada especialment per a l'ocasió. De fet, una instal·lació multimèdia immersiva creada per a aquesta mostra dona la benvinguda al visitant.


Girl With A Balloon | Banksy

Amb motiu d'aquesta exposició es presenten dues peces originals de gran escala i importància que estaven situades sobre parets d'edificis a Londres i Los Ángeles. Pissing Guard i Out of Bed Rat estaran exposades en el vestíbul, fora de la mostra. El visitant del Disseny Hub Barcelona podrà contemplar de manera gratuïta aquests dos icònics treballs de Banksy.


Man Throwing Flowers | Banksy

L'exposició inclou una recreació de l'estudi de Banksy protagonitzada per una figura sense rostre que representa l'anonimat de l'artista, un espai dissenyat a partir de fotos de Steve Lazarides i de la seva entrevista en el documental Exit Through the Gift Shop. L'exposició també exhibeix una instal·lació multimèdia sobre les càmeres de vídeovigilància CCTV.

D'altra banda, la mostra també inclou més d'una vintena de fotografies cedides en exclusiva per Lazarides, amic, fotògraf personal i primer agent de Banksy, qui després de més de 10 anys treballant amb l'artista, va reunir un arxiu fotogràfic que il·lustra l'evolució en la carrera de Banksy i el seu treball als carrers de diferents ciutats del món.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —