Reconèixer a el "refugiat climàtic" i altres reivindicacions del Dia de Clima
Per EFE
Publicat el 24 d’octubre 2020

Reconèixer com "refugiats climàtics" als que hagin de desplaçar-se dels seus territoris per l'escalfament global així com augmentar l'acció conjunta de tots i cadascun dels sectors. Són algunes reivindicacions dels grups polítics en el Dia Internacional d'Acció Climàtica, que se celebra aquest dissabte.

Cada 24 d'octubre es commemora aquesta data, que enguany coincideix amb una pandèmia mundial. Un Consell de Ministres de Medi Ambient de la UE ha aprovat un text per canalitzar esforços per avançar cap a la neutralitat d'emissions al 2050 i perquè la UE surti reforçada de la crisi sanitària amb polítiques verdes per a la recuperació econòmica.

Des del segle XIX el planeta pateix un vertiginós augment de les temperatures, el període 2016-2020 es preveu que acabarà sent el lustre més càlid des que existeixen registres, i les regions mediterrànies estan en "el punt de mira" per episodis extrems i la arribada d'espècies invasores, adverteixen aquest dissabte des de la xarxa de meteoròlegs Meteored.

Segons José Miguel Viñas, de Meteored, "les onades de calor, de fred o els episodis de pluges torrencials són ara més extrems, al que s'afegeix la nostra vulnerabilitat per la manera en què ens hem estès per zones de risc, com lleres de rius, amb un el resultat de la gran quantitat de catàstrofes que ara ocorren".

Objectius múltiples

Des de les organitzacions ambientals, Tatiana Nuño, responsable de la campanya de Canvi Climàtic de Greenpeace, afirma que "prevenir els pitjors efectes" de l'escalfament global és "més necessari que mai, més quan el parlament i el govern espanyol han declarat l'emergència climàtica". L’organització ha aprofitat l’efemèride per a continuar amb la campanya “Ecoembes menteix”, en la que vol posar de manifest la gestió dels residus reciclables per part d’aquesta empresa privada.

La Fundació ECOLEC sense ànim de lucre per a la recollida i tractament de residus d'aparells elèctrics i electrònics i piles ha valorat els objectius de desenvolupament sostenibles de l'ONU com "full de ruta" davant el canvi climàtic ja visible, amb "índexs de pol·lució mai abans aconseguits, espècies en perill d'extinció i el desenvolupament de malalties cada vegada més greu".

Des de l'organització agrària UPA s'insta que l'esforç de les explotacions agràries contra el canvi climàtic no decaigui, després d'advertir que els agricultors i ramaders són "la primera víctima" de l'escalfament global.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —