Com recuperar els títols de transport caducats durant el confinament?
Per Redacció
Publicat el 27 de juny 2020

L’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona (ATM) compensarà a partir de l’1 de juliol els títols de transport públic amb limitació temporal que no es van poder fer servir durant el confinament a causa de la Covid-19. Ho farà de dues maneres, però cap d’elles serà presencial, per tal d’evitar desplaçaments als punts d’atenció de la xarxa. 

Nova data de caducitat automàtica

En el cas dels títols que s’havien estrenat abans del 14 de març i que van caducar durant el confinament sense que es fessin servir, s’allargarà el període d’ús automàticament. Així, només caldrà validar la targeta en una màquina de qualsevol transport públic i, encara que estigui caducada, s’imprimirà una nova data de caducitat per recuperar els dies o viatges que no es van poden realitzar a partir del 14 de març. En aquest cas es diferencia entre 2 casos segons els títols mensuals i trimestrals. 

L'ATM remarca que les compensacions automàtiques es podran activar durant tot el 2020 i per això recomana que no es faci immediatament la validació, sinó quan cada usuari ho necessiti, perquè en el moment que es faci començaran a comptar els dies de nou. 

Compensacions per formulari

En el cas d'aquelles persones que sí que van fer servir una targeta de transport durant el confinament un cop aprovat l'estat d'alarma, per motius laborals o de serveis essencials, l’ATM ha habilitat un formulari dinàmic, en què cal registrar les dades de cada títol i persona i analitzarà cas per cas el dret de compensació. El formulari demanarà, entre d’altres, la imatge del títol a compensar per les dues cares, per obtenir les dades precises d’utilització, a més de la documentació personal i laboral que certifiqui la pertinença a un servei essencial, si s’escau.

Un cop processi les dades, generarà un abonament que incorporarà viatges il·limitats per al nombre de dies que es determini en cada cas. La persona podrà recollir l’abonament a partir del dia 1 de setembre, entre una sèrie de punts de recollida a triar. Aquests títols tindran validesa fins al 31 de març de 2021 i la compensació via formulari es podrà sol·licitar durant tot el 2020.

Aquesta opció també contempla la possibilitat de compensar els abonaments que no es van aprofitar entre el 2 i 9 d'abril, quan es va establir la gratuïtat dels serveis públics per als treballadors essencials.

En cas de dubtes sobre casos concrets de compensacions, ATM posa una centraleta d'atenció, al telèfon 93 120 53 30 de 9 h a 21 h de dilluns a divendres. Recorda que ni la informació ni cap tràmit de les compensacions d’aquests títols s’oferiran en els punts d’atenció presencials de la xarxa de transport per tal d'evitar aglomeracions i desplaçaments innecessaris.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —