Migrant Rescue Watch
Per EFE
Publicat el 26 de desembre 2021

Els equips de la Mitja Lluna Roja de Líbia han recuperat aquest dissabte a la nit els cossos de 28 migrants a les costes de Trípoli, després que la seva embarcació s'enfonsés en aquella zona costera. Segons la font de seguretat local que ha informat EFE, divuit cadàvers han estat localitzats a Al Alus, a l'est de Trípoli, mentre que els altres deu, entre els quals es troben dues dones i un nadó, han estat trobats a prop de la mateixa localitat.

"Els cadàvers semblaven estar en estat de descomposició, el que explica que l'embarcació que transportava els migrants irregulars va malmetre's fa alguns dies", ha explicat la mateixa font que ha indicat el nombre de persones ofegades al mar podia augmentar en les pròximes hores.

Una crisi en augment

Les sortides de barcasses de les costes líbies amb destí a Europa, principalment a Itàlia, no han cessat durant les últimes setmanes. Pocs dies abans, 160 migrants es van ofegar a les costes del país magrebí, fet que va elevar a més de 1.500 les persones que han perdut la vida al llarg del 2021 en l'anomenada "ruta migratòria del Mediterrani Central", una de les més mortals del món, enfront de les 970 de l'any passat segons l'Organització Internacional per les Migracions.

Més de 31.500 persones van ser interceptades des de principis d'aquest any davant de les coses de Líbia quan intentaven viatjar de forma irregular a Europa i van ser tornades a Líbia, davant de les 11.900 de 2020, segons dades de la mateixa organització.

Els migrants amb destí a Europa que són interceptats per l'armada líbia, malgrat estar en aigües internacionals, són tornats a la costa líbia on són reclosos en centres de detenció en condicions denunciades per ONG i les Nacions Unides. D'acord amb les xifres del projecte "Missing Migrants", vinculat a l'ONU, prop de 19.000 persones han mort al Mediterrani des que el 2014 va començar a computar-se la crisi migratòria. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —