- podcasts -
Per Esteve Gómez Peña
Publicat el 16 de febrer 2023
Quina seria la memòria d'un objecte familiar si parlés? És el que planteja la sèrie Reencarnacions sonores. Els autors i autores han triat un objecte familiar i casolà més antic que la seva mateixa vida i han especulat, a través d'un assaig sonor, amb les vides passades de l'andròmina. 

L'exercici s'inspira a través de Memoria (2022), film d'Apichatpong Weerasethakul sobre les tradicions animistes en el si de les poblacions selvàtiques i rurals de Colòmbia.

La principal inspiració del projecte era una escena, o més aviat el so d’aquesta escena, amb un contrast: una escena de violència extrema amb música alegre. No és cap novetat, hem vist molts cops aquest tipus d’escena amb aquest contrast, però aquests sons em cridaven l’atenció.

Tot i això, aquesta escena sola no donava per a tant. Així que havia d’ampliar món. Quins ambients podien ajudar a fer una història? Com podia donar naturalitat a l’escena, fer que sembli real? Només calien dos ambients: un mercat ambulant on presentar el protagonista, el toca-discos, i un àtic, l’escenari del crim.

La part més entretinguda va ser, sense dubte, alterar el so de la cançó. Canviar el to, la velocitat... perquè tingués sentit, però no robés l’atenció al text. Un text que parla de com ens trenquem i què necessitem per arreglar-nos. I la solució és molt simple: una mica d’atenció.

— El més vist —

— Altres episodies —

Històries de vida i plaer

27 January 2023

A contracorrent

03 February 2023

La maquineta

30 January 2023

- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —