Concentració enfront del Camp Nou
Per ACN
Publicat el 18 d’abril 2021

Els Mossos d'Esquadra i la Federació Catalana de Futbol han reforçat les accions per posar fi als comportaments violents, incívics i racistes en camps i pavellons. "La premissa és tolerància zero amb els violents", han destacat des de la policia catalana. Les dues entitats han posat en marxa una campanya conjunta a les xarxes socials per evitar conductes intolerants sota el lema #JoJugoNet. Mossos i Federació han recordat que el reglament general de la segona contempla que els clubs amb comportaments violents siguin expulsats i puguin ser exclosos de la competició en cas de reincidència.

La llei de l'esport de Catalunya estableix que, en aquells recintes on sigui requerida diversos cops la presència policial per conductes incíviques, l'administració pot obligar el club a contractar un servei de seguretat privada.

A més, l'article 307 del reglament de la Federació contempla l'expulsió d'un club que cometi faltes molt greus de disciplina, ofengui greument i reiteradament les autoritats esportives o comitès federatius i, en general, quan tingui una conducta inadequada. A més, seran exclosos de la competició els equips que en una mateixa temporada protagonitzin incidents violents, racistes, xenòfobs o intolerants, qualificats com a greus en tres partits o molt greus en un partit. Això s'aplicarà quan aquests actes els protagonitzin espectadors o, almenys, dos o més membres del club. També s'escau una multa d'entre 96,21 a 801,75 euros.

Reunions setmanals

L'FCF i l’Oficina de l’Esport dels Mossos mantenen reunions setmanals per tal de fer un seguiment dels partits de futbol i futbol sala no professional que es disputen arreu del territori, i establir mesures en cas que es detectin conductes impròpies o no s’hagi respectat el joc net.

Cada cap de setmana, es disputen a Catalunya al voltant de 5.000 partits de futbol i futbol sala. Entre l’FCF i els Mossos d’Esquadra existeix un protocol de col·laboració en què s’estableix que serà la Federació qui requerirà suport policial en aquells partits que es puguin preveure conflictius. Igualment, el mateix club ha de prendre sempre les mesures adients per garantir la seguretat del partit.

Des de l’entrada en vigor de les campanyes de l’FCF, impulsades conjuntament amb la Generalitat des del 2012 fins a l’actualitat, s'ha registrat un descens dels incidents violents en camps i pavellons. Les disminucions d’incidents entre el públic han estat del 65%, mentre que les agressions als àrbitres ha estat del 25%. També s’ha reduït un 23% el nombre de targetes grogues per partit i en un 11% el de vermelles.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —