Un regal musical des del terrat
Publicat el 30 d’abril 2020

D’on ve aquesta música? Surts al balcó i descobreixes que la teva veïna és la Suu, o l’Amaya, o els Stay Homas. Això pot passar el dissabte 9 de maig, perquè Barcelona viurà un concert col·lectiu inèdit amb una vintena d’artistes. Des dels terrats i balcons de la ciutat,  t'homenatjaran.

Sí, a tu. I a totes les persones que aquests dies s’han quedat a casa. De Joan Manuel Serrat a Lildami, de Clara Peya a Manolo Garcia… Tots tocaran des dels seus terrats. Aquest és el “regal col·lectiu” (web) que ha preparat l’Ajuntament de Barcelona, amb producció d’El Terrat (The Mediapro Studio).

“Portem setmanes de grandíssim esforç col·lectiu. Enmig d'aquest temps de dificultats i d'incerteses, havíem de fer una cosa bonica, un regals barcelonins. Si cooperem els uns amb els altres segur que ens en sortirem”, ha explicat l’alcaldessa Ada Colau.

 

De cada terrat a Barcelona, i de Barcelona al món sencer

Els escenaris seran els terrats i els balcons. I els músics (vegeu-ne el llistat), repartits per tota la ciutat, cantaran per als i amb els veïns. Seran petites finestres compartides, aquelles que abans potser s’ignoraven i que ara han marcat el confinament.

I no serà tan diferent del que passa cada dia als balcons: músics espontanis, sessions de ioga… o simplement l’aplaudiment diari. Són formes de trobar-nos. Però aquesta vegada càmeres enllaçades i drons faran malabarismes perquè aquestes cançons arribin a tota la ciutat. La iniciativa serà retransmesa en directe per TV3, Betevé i en aquesta web.

“Aquest cartell espectacular difícilment hagués estat possible sense el confinament”, ha explicat Andreu Buenafuente, fundador d'El Terrat. Els músics s’han abocat al projecte amb total disponibilitat i els mitjans tècnics no s’han trobat a faltar.

La productora ha aconseguit un cartell variat en menys de dues setmanes. El sector de la cultura és dels que més s’han vist afectats per aquesta crisi i el concert serà un homenatge a la seva gent, que, amb esforç i malgrat la precarietat, continua generosa.

Música confinada

De fet, aquest concert s'inspira en la proposta dels Stay Homas, un grup que alegra els dies dels seus 338.000 seguidors a Instagram amb cançons enregistrades als terrats. “Els fa molta il·lusió ser part d'aquest projecte", va dir, d'ells, l'alcaldessa Ada Colau durant la conferència de premsa. El cas és que com que l'acte va endarrerir-se, i ja sabem que en temps de confinament les agendes s'omplen de seguida, els músics van haver de marxar abans no s'acabés: feien tard a un compromís.

Per alguns Serrat serà el cap de cartell, però altres artistes joves també estan generant molta expectació. És una incògnita com ho farà una solista com Clara Peya per treure el piano al terrat.

Tampoc hi faltaran els Catarres, que precisament el mes passat van fer una col·laboració amb el grup de reggae Koers, que també seran al concert.

I no faltaran tampoc els temes de Txarango ni el trap de Lildami. Un altre grup força esperat és Dorian, als quals aquesta vegada veurem confinats.

Fins l’aplaudiment de les vuit

Sopa de Cabra, El Niño de la Hipoteca, Leiva, Antonio Orozco o Sidonie són només alguns dels altres noms que configuran el cartell, per a públics i gustos musicals variats.

Aquesta vegada no hi haurà un gran estadi ple a vessar, no hi haurà bisos. Dues hores de concert que s’acabaran fonent amb l’aplaudiment diari a les vuit. Primer aplaudíem els professionals sanitaris, però ara aplaudirem tothom qui ens cuida. També als veïns i veïnes. I aquesta vegada els aplaudiments també vindran des de dalt de l'escenari. Des de dalt del terrat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —