Per unes identificacions policials no discriminatòries
Per EFE i Redacció
Publicat el 05 d’octubre 2020

Un informe de l'Oficina de Drets Civils i Polítics (ODCiP) de la Generalitat planteja "erradicar les identificacions i els registres per perfil ètnic i racial per part de les policies de Catalunya".

El Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, de què depèn la ODCiP, assenyala que aquesta proposta anomenada "Mesures efectives de prevenció, control i erradicació de les actuacions racistes: propostes per unes identificacions policials no discriminatòries", "planteja set grans àmbits d'actuació" i presenta "una bateria de propostes que pretenen evitar l'ús del perfil ètnic i racial en les identificacions i registres de ciutadans per part de les policies que actuen a Catalunya".

L'informe evidencia "la necessitat que les forces i cossos de seguretat modifiquin les seves pràctiques i adoptin estratègies innovadores en matèria de respecte i protecció dels drets humans". L'objectiu final és aconseguir "una policia coherent amb una societat en constant canvi i capaç d'oferir un servei públic de seguretat aplicable i accessible a tota la ciutadania, independentment del seu origen ètnic i cultural".

Incorporar mesures

El director de l'ODCiP, Adam Majó, ha afirmat que "el testimoni de les persones racialitzades no deixa espai per al dubte" i ha sentenciat que "hi ha un problema de biaix racial i ètnic en les identificacions policials". Per això, ha sostingut que "incorporar mesures per detectar, eliminar i prevenir les actituds i actuacions racistes a la policia és imprescindible".

Segons dades de SOS Racisme, per cada ciutadà amb nacionalitat espanyola parat per la policia es compten 7,4 estrangers i, d'altra banda, recorda que el Parlament ha instat el Govern a impulsar mesures de prevenció, control i erradicació de les actuacions policials de caràcter racista. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —