El Regne Unit tanca bars i restaurants d'hora
Per EFE
Publicat el 23 de setembre 2020

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha ordenat el tancament de pubs, bars i restaurants a les deu de la nit a partir del dijous, una mesura que pretén aturar l’increment de contagis per coronavirus. Davant l’extensió de la pandèmia l’executiu britànic ha apujat el grau d’alerta a nivell quatre de cinc a causa de “l'alt risc de transmissió” que requereix “mesures de distanciament social”.

A banda de tancar d’hora, les noves restriccions impediran que als locals d’hostaleria s'hi pugui comprar i consumir a la barra, i el servei estarà restringit a les taules. Des de la setmana passada estan prohibits les reunions de més de sis persones, tant a l'interior com a l'exterior.

“Ningú està infravalorant el repte que suposaran les noves mesures per moltes persones i negocis”, va dir un portaveu de Downing Street en un comunicat. “Sabem que no serà fàcil, però hem de prendre mesures per controlar el ressorgiment de casos del virus i protegir el NHS (Sistema Nacional de Salut).

Les noves mesures arriben després que els assessors científics del govern britànic hagin alertat que el país pot arribar als 50.000 contagis i al voltant de 200 morts diàries a mitjans d’octubre si no es  prenen mesures concretes per aturar les infeccions.

Els casos de coronavirus estan duplicant-se cada setmana i, sense restriccions addicionals, la velocitat de propagació continuarà accelerant-se en les pròximes setmanes, segons els experts.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —