Pedro Sánchez i Felip VI coincidiran divendres a Barcelona
Per ACN
Publicat el 05 d’octubre 2020
Temps de lectura 2 minuts

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI coincidiran aquest divendres a l'acte d'entrega de premis de la nova edició de BNEW, Barcelona New Economic Week, que estarà presidida pel monarca. Sánchez i el Rei també visitaran junts la start-up 3D Factory Incubator, que compleix el seu primer any a la Zona Franca de Barcelona. La visita té lloc poc dies més tard que el monarca no assistís a l'entrega de despatxos de jutges a Barcelona el 25 de setembre. 

Després de la polèmica per aquesta absència a l'acte del Consell General de Procés Judicial, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat en una entrevista a Onda Cero que "la visita de Felip VI suposa el retorn a la normalitat". A més, afegeix que hi ha elements diferencials respecte a l'acte dels jutges, perquè "l'1-O ha passat i la sentència s'ha dictat".

L'absència del rei, una qüestió de convivència

En tot cas, ha justificat de nou la decisió del govern espanyol de vetar la presència del Rei a aquell acte: "Com a governants tenim l'obligació d'intentar crispar menys la societat. No és un problema de seguretat, sinó que com a govern hem de fomentar una major convivència i estic segur que és el que vol el Rei". En canvi, el ministre ha negat que el veto fos perquè la presència del monarca es pogués entendre com una provocació.

Reforma del delicte de sedició 

A la mateixa entrevista, el ministre ha justificat la intenció del seu executiu per reformar el delicte de sedició del Codi Penal i equiparar-lo ha dit— a la jurisprudència europea després del rebuig que han rebut les euroordres contra Puigdemont i alguns dels exiliats. "Alguna cosa ens passa que tenim aquest rebuig d'Europa, i el dret penal ha de trobar el to just per abordar la comissió del crim", ha afirmat. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —