Ren Zhiqiang
Per Redacció i EFE
Publicat el 22 de setembre 2020

Xina ha condemnat a Ren Zhipiang, un influent ex executiu de la propietat crític amb el president Xi Jinping, a 18 anys de presó per corrupció. Tot i que el veredicte diu que va confessar voluntàriament tots els seus crims i que no recorrerà la decisió de la cort, defensors de drets humans acusen Xi Jinping i el Partit Comunista d’utilitzar els càrrecs per corrupció com a forma de fer callar la dissidència.

Ren, molt crític amb el Partit Comunista Xinès, que va suggerir que el president Xi Jinping era un “pallasso” arrel de la seva gestió de la crisi del coronavirus, va ser posat en investigació a l’abril per violacions serioses de llei i disciplina.

L’executiu va desaparèixer al març després d’escriure un assaig crític sobre la pandèmia. En aquell moment, els amics de Ren van explicar a Reuters que no havien estat capaços de contactar-lo i que estaven “extremadament preocupats”. L’assaig de Ren parlava sobre un discurs que Xi va fer el 23 de Febrer i deia que revelava una “crisi de governança” en el partit. Tot i que no mencionava el nom de Xi, Ren va escriure el discurs no era el d’un “emperador exhibint les seves noves robes”, sinó el d’un pallasso despullat que insistia en continuar sent emperador.

El 2016, Ren va ser posat en llibertat condicional durant un any com a càstig per seu criticisme públic de les polítiques del govern. A més, les seves xarxes socials, que tenien milions de seguidors, van ser tancades.  Des que Xi Jinping va assolir el governe l 2012, Beijing ha endurit les restriccions contra la llibertat d'expressió i ha detingut centenars d'activistes i advocats. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —