Reneix el Diari de Barcelona
Per Redacció
Publicat el 29 d’abril 2020

Ara ja sí, comencem. El Diari de Barcelona, degà de la premsa catalana i europea, reneix. Aquesta capçalera històrica, nascuda el 1792, es va acomiadar dels quioscos el 29 d’abril de 1993. I avui, 30 d’abril del 2020, al cap de vint-i-set anys, torna per captar el batec diari d’un món, d’un país i d’una ciutat en transformació constant. És un Diari de Barcelona nou, diferent i innovador, però alhora un mitjà de comunicació que manté ben vives les millors pàgines del seu passat.

El Diari de Barcelona és un mitjà elaborat per estudiants de Periodisme, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques, Llengües Aplicades, i Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra. Però compte, no teniu a la pantalla cap diari universitari. No, no us equivoqueu. El que teniu a les mans o a la retina és un diari generalista; això sí, fet des de la Universitat. Un mitjà de comunicació que parlarà de tot sense embuts, que no cercarà beneficis econòmics i que serà sempre jove: els redactors tindran sempre entre vint i vint-i-dos anys, perquè la redacció del nou Diari de Barcelona cada any es renovarà amb les noves fornades d’estudiants de la Universitat Pompeu Fabra.

I aquesta eterna joventut fa que la perspectiva sigui, inevitablement, diferent. El nou Diari de Barcelona vol experimentar amb nous formats i entendre les contradiccions i la complexitat de la realitat que ens envolta. Aposta per una informació pausada, sense ser esclau de l’última hora i defugint el ritme accelerat, però sense perdre el compàs de l’actualitat.

 

El Diari de Barcelona vol convertir-se en l’altaveu de la gent que acostuma a estar darrere o més enllà dels focus. La pluralitat és el principal ingredient per acostar-nos a un públic jove amoïnat per les incerteses del futur convuls que ens toca viure. Aquest mitjà de comunicació té una especial sensibilitat per les desigualtats socials, l’emergència climàtica, el feminisme i els col·lectius avui invisibilitzats. 

El Diari de Barcelona es reinventarà constantment, experimentant i maldant perquè text, imatge, àudio i vídeo tinguin la mateixa importància i perquè tota la informació sigui difosa amb la mateixa cura tant al nostre web com als nostres perfils de Twitter, Facebook i Instagram

Aquells qui fem aquest diari som plenament conscients de la responsabilitat que tenim, però provarem de no decebre amb esforç i il·lusió com a motor de canvi. Perquè ens agrada anar més enllà dels titulars i aprofundir en tot allò que interessa a tota una generació. Mirem de manera diferent i volem fer-ho per a tu, que ens llegeixes. 

El camí d’aquests nou mesos no ha estat gens fàcil. Quan ho teníem tot més o menys encarrilat, va esclatar la crisi de la Covid-19, cosa que ens ha obligat a engegar el mitjà de comunicació des de casa nostra, confinats i confinades amb els recursos que tenim a l’abast. No obstant això, vam decidir caminar amb pas ferm i mantenir la data de llançament prevista amb l’empenta intacta. 

El Diari de Barcelona, la mirada d’una generació compromesa. 

EQUIP DEL DIARI DE BARCELONA

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —