Oci nocturn
Per ACN i Redacció
Publicat el 06 d’octubre 2020

Després de 74 dies de tancament, les discoteques i les sales de concerts d'arreu del país ja comencen a veure la llum al final del túnel. La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ja va celebrar divendres passat un principi d'acord amb el Govern per reobrir l'oci nocturn a Catalunya i espera que s'acabin de tancar els detalls en una reunió que es durà a terme avui mateix. 

El preacord consisteix en l'equiparació de les condicions per les sales de festes, discoteques i bars musicals a les d'activitats que poden funcionar: les sales de concerts, cafè-teatre i cafè-concert que obren sense pista de ball i amb servei de bar fins a la una de la matinada. Segons ha avançat l'Ara i ha pogut confirmar l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la idea que es planteja és que els locals puguin obrir amb el públic assegut en cadires i només si acullen actuacions musicals o algun tipus d'espectacle. 

Unes mesures que no han satisfet la patronal de l'oci nocturn, que reclama poder servir copes fins més tard, i argumenta que si l'activitat està oberta però no es pot consumir els clients acabaran buscant "alternatives d'oci nocturn il·legal". Un cop arribats aquí, els empresaris proposen poder tenir activitat de bar fins a les cinc de  la matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. Els locals asseguren que compliran amb les restriccions d'aforament i les mesures de prevenció de la Covid-19 i que obrir "amb la modalitat de taules i cadires" és segur.

"És urgent posar fi a l'hemorràgia de pèrdues econòmiques del sector", ha exigit el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, que ha dit que el 80 % dels locals estan en "situació d'insolvència" i "necessitaran ajuda" per poder pagar deutes, lloguers i impostos. De fet, segons els càlculs de Fecasarm, 4.000 locals es veurien beneficiats de la reobertura, però només el 60 % acabarà obrint.

Cal recordar que les discoteques i les sales de concerts estan tancades des del 24 de juliol a causa dels rebrots de Covid-19. Una mesura que el sector de l'oci nocturn demana que es reconsideri des de l'inici, a raó dels greus perjudicis econòmics que els hi està suposant. A més de posicionar-se en contra del tancament, les patronals també l'han recorregut als tribunals.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —