Platja de Barcelona
Per ACN
Publicat el 12 de setembre 2020

Les deu platges de Barcelona ja estan reobertes al bany després que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) hagi aixecat l'avís de precaució per la mala qualitat de l'aigua, que ha passat de dolenta a regular. Segons fonts de l'Ajuntament de Barcelona, ara a les deu platges ja hi oneja la bandera groga i, per tant, s'hi permet el bany, després que aquest divendres estigués prohibit amb bandera vermella que teòricament hi havia de ser fins dilluns. L'analítica que l'ACA també havia de fer dilluns per comprovar els valors de la qualitat de l'aigua es farà demà per decidir si ja hi pot onejar la bandera verda. 

Les pluges de l'inici d'aquesta setmana van fer baixar rius i rieres, acumulant sediments a totes les platges: Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta, Somorrostro, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant i Banys del Fòrum. Els controls analítics que l'Agència de Salut Pública de Barcelona va fer divendres indicaven una qualitat insuficient "per valors alterats de bacteris".

La situació ha millorat i això ha permès que a les platges de Barcelona hi onegi ja aquest dissabte la bandera groga. Fonts de l'Ajuntament han recordat que és habitual que al cap de 48 o 72 hores de pluges s'arrosseguin sediments que afectin la qualitat de l'aigua. Qualsevol novetat s'actualitzarà la informació al web de les platges de Barcelona.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —