"Amb 1.500 euros no en tenim ni per festucs"
Per ACN
Publicat el 21 d’octubre 2020
Temps de lectura 1 minut

Unes 500 persones dels sectors de la restauració i l'oci nocturn han protestat aquest dimecres a Barcelona per exigir el retorn a l'activitat i per reclamar ajudes al Govern. Els manifestants s'han concentrat al parc de la Ciutadella però no han pogut arribar al Parlament, on s'estava celebrat un ple, per la presència de la policia. La protesta ha estat convocada per grups com l'Associació de Professionals de Bars i Restaurants de Gràcia. El seu portaveu, Alberto Barros, ha assegurat que els 40 milions d'euros d'ajuts són insuficients per al sector. En aquest sentit s'ha pronunciat també Xavier Franquesa, del Grup Believe, que ha afirmat que són "la xocolata del lloro" i que no serviran per solucionar cap problema.

La línia de subvencions preveu un import de 1.500 euros per establiment. "No en tenim ni per festucs", ha assegurat Franquesa. El portaveu del Grup Believe ha demanat un pla sectorial únicament per a l'oci nocturn, ajudes directes per al sector i retornar a l'activitat. "És inviable tenir l'oci nocturn tancat mentre el jovent està fent 'botellons' a la via pública i en l'àmbit privat", ha manifestat. 

Un cuiner a la mobilització d'aquest matí al Parc de la Ciutadella

El portaveu de l'Associació de Professionals de Bars i Restaurants de Gràcia ha assegurat que els ajuts del Govern no serveixen ni per cobrir el lloguer. "Si tenim pèrdues estimades de 1.000 milions d'euros en aquestes setmanes, amb 40 milions què fem?", s'ha qüestionat. Barros ha assegurat que "no hi ha diners a la caixa" i ha afirmat que la Generalitat "s'hauria d'haver posat les piles fa molt temps", abans d'haver pres la decisió de tancar la restauració.

A la concentració s'han sentit crits habituals en els últims dies com 'No al tancament', 'Volem treballar', o 'La restauració no és el problema'.
 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —