Carnisser
Per ACN
Publicat el 28 de juliol 2020

La Festa musulmana del Sacrifici del Xai, l"Eid Al-Adha' - una de les dues celebracions més importants del calendari islàmic -enguany comença el 31 de juliol i se celebrarà durant tres dies. Ara bé, la Covid-19 i les consegüents restriccions establertes han afectat la celebració, que ha hagut d'adaptar-se. 

Les comunitats islàmiques tradicionalment demanen als ajuntaments espais per fer la pregària conjunta del dia de la Festa. El Departament de Justícia, però, ha enviat una carta als ajuntaments on recomana que no ho facin per prevenció. De fet, als municipis amb restriccions de l'àrea de Barcelona, el Segrià, la Noguera i l'Alt Empordà no es poden reunir més de 10 persones. A més, a tot Catalunya és obligatòria la mascareta en espais tancats i oberts, encara que es mantinguin les distàncies de seguretat.

La carta també recorda tres normes dels protocols per a la festa, que se celebra matant un xai segons el ritu islàmic: només els carnissers podran entrar als escorxadors a buscar els xais, amb cita prèvia; els escorxadors no han de lliurar xais a particulars; i està prohibida la concentració de persones als voltants dels escorxadors. Així, els particulars només podran adquirir la carn a les carnisseries, motiu pel qual es recomana demanar cita prèvia i repartir les comandes en els tres dies establerts, per tal d'evitar aglomeracions.

La festa rememora, segons la tradició islàmica, el sacrifici que Abraham (Ibrahim) va oferir a Déu el seu fill com un acte de fe, però Déu va intervenir i li va proporcionar un xai perquè el sacrifiqués en lloc del fill. La festa es comparteix amb família, amics, veïns i els més necessitats. Se celebra el desè dia del mes islàmic de 'Dhu I-Hijja', i com que es tracta d'un calendari lunar, cada any s'avança uns onze dies respecte al calendari gregorià. Coincideix amb el pelegrinatge que fan cada any milions de musulmans cap a La Meca, tot i que aquest any no serà així a causa de la Covid. Un peregrinatge que suposa un dels cinc pilars o preceptes fonamentals de l'Islam.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —