Assaig Clínic
Per ACN
Publicat el 16 de desembre 2020

Els resultats definitius de l'assaig clínic d'un cribratge massiu en un concert, celebrat a l'Apolo dissabte passat, es coneixeran a mitjan gener. L'estudi de l'Hospital Germans Trias i Pujol amb la Fundació lluita contra la Sida i el Primavera Sound va convocar 1.042 voluntaris a la sala, on se'ls van realitzar tests d'antígens i en alguns casos proves PCR. D'entre els negatius, 500 van entrar al concert i la resta van ser grup de suport. Després d'haver gaudit de la música amb mascareta però sense distància física, tant ells com els que van quedar fora estan convocats novament el proper 20 de desembre per realitzar-se una nova PCR i treure conclusions sobre l'assaig i la possibilitat d'aplicar el model en altres esdeveniments massius.

Els organitzadors constaten que els resultats d'aquest assaig poden ser "extraordinàriament útils per a què molts sectors reprenguin la seva activitat amb normalitat". "Si surt bé és força representatiu i pot ser traslladable a esdeveniments més grans on s'apliquin les mateixes mesures", reconeixia el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet el mateix dissabte.

Clotet va detallar que de l'èxit de l'assaig en depenen grans esdeveniments com el Primavera Sound, però també el Mobile World Congress i altres congressos que hi ha a Barcelona habitualment.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —