El risc d’arriscar - Diari de Barcelona

Les apostes i els jocs d’atzar sempre han existit, però és palès que ens els últims anys aquestes pràctiques han esdevingut addictives, sobretot per a un sector tan vulnerable com és el jove. Segons dades del Ministeri de Drets Socials, dos de cada deu joves són clients habituals d’aquest negoci, el qual s’ha transformat en una autèntica mina d’or al país. A tot això, per què aquesta pràctica ha esdevingut tan addictiva i quins en són els condicionants?
Per contestar totes aquestes preguntes comptem amb diferents veus d’aquest món. En David i l’Álex, diagnosticats amb ludopatia i actualment en tractament, ens explicaran en primera persona el seu pas per les apostes i com tot, poc a poc, va deixar de ser un joc per convertir-se en una obsessió.
El doctor i psiquiatra expert en ludopatia Josep Maria Fàbregas (Centre de Tractament i Investigació d’Addiccions) ens analitzarà els factors que aconsegueixen enlluernar els joves i fer que s'inicien en aquesta forma d’oci.
Per últim, també coneixerem el paper que juga l’entorn socioeconòmic i la instal·lació d’aquests negocis gràcies a Juan Ignacio Segura, portaveu de la plataforma Stop Cases d’Apostes a Llefià.


