Un moment del rodatge 'Historias para no contar', dirigit per Cesc Gay.
Per EFE
Publicat el 12 de febrer 2022

El rodatge de pel·lícules i sèries a Barcelona al llarg de 2021 va reportar 40 milions d'euros a la ciutat, segons dades de la Barcelona Film Commission (BFC), que assegura que la capital catalana ha millorat les xifres d'abans de la pandèmia.

La BFC, el servei municipal que facilita la gestió de les filmacions, va intervenir en 569 rodatges l'any 2021, mentre que ho va fer en 512 el 2019.

La pel·lícula Uncharted, protagonitzada per Tom Holland i dirigida per Ruben Fleischer que arriba aquest divendres a les sales de cinema, va suposar una inversió directa de 8 milions d'euros a la ciutat i 4 milions a la resta de Catalunya.

La inversió a la ciutat es va repartir entre contractació de personal, escenografia, vestuari, transport, allotjament i restauració, entre d'altres; a més, la superproducció va generar 214 llocs de treball i va comptar amb 456 figurants residents a Barcelona.

Per garantir les condicions del rodatge, la BFC va coordinar la implicació de 125 treballadors de l'Ajuntament de Barcelona -de 23 serveis municipals- amb l'objectiu d'autoritzar la gran quantitat de permisos, així com garantir la informació als veïns i comerciants i protegir el patrimoni públic.

La preproducció d'Uncharted va durar 9 setmanes per definir les condicions necessàries per rodar a les localitzacions de Montjuïc i els districtes de Ciutat Vella, Eixample i Horta-Guinardó, entre d'altres.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —