- vídeos -
Captura de pantalla del videoclip d''Oral'.
Per ACN
Publicat el 21 de novembre 2023

La cantant catalana Rosalia i la islandesa Björk han publicat un tema conjunt que porta per títol Oral. Al videoclip creat amb ajuda d'intel·ligència artificial que acompanya el tema es veu les dues artistes protagonitzant una mena de dansa combativa que combina moviments propis de la gimnàstica esportiva, de la capoeira o de la lluita grecoromana.

En un moment de la cançó també utilitzen espases japoneses en un escenari en què predomina un blanc encegador. La cançó forma part d'una acció reivindicativa impulsada per Björk amb el suport de Rosalia que lluita contra les piscifactories a Islàndia. El videoclip comença amb un text en què es pot llegir que les dues artistes donen tots els drets sobre els ingressos generats per la cançó a l'oenagé Aegis.

El text també indica que les companyies de discos d'ambdues cantants han acordat fer el mateix. Tots els diners que es recaptin serviran per sufragar les minutes legals dels manifestants, per emprendre accions per "aturar el desenvolupament de les granges intensives que danyen la natura, deformen el peix i infligeixen riscos en l'ADN del salmó i en la seva supervivència". I clou: "L'acció immediata és crucial".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —