EFE rugby
Per Marta Bieto
Publicat el 24 d’octubre 2020

Les Lleones XV finalment no jugaran aquest dissabte 24 d’octubre el primer partit del Campionat d’Europa 2020 contra Rússia ni el segon contra els Països Baixos el 31, tots dos a Elx (Alacant). Els dos partits s’havien de jugar, inicialment, el 30 de març i l’11 d’abril però es van ajornar per la pandèmia. Així ho ha dit la Rugby Europe - màxim ens d'aquest esport a Europa - qui ha decidit cancel·lar, de moment, tots dos partits de la selecció femenina així com l’última ronda del Campionat d’Europa de Rugbi XV masculí.

És a dir, els partits previstos per a l’1 de novembre entre Romania i Bèlgica i Geòrgia i Rússia, i el del XV del Lleó contra Portugal del 15 de novembre a Madrid. “Després del ressorgiment de la pandèmia de COVID-19 a Europa i les restriccions de les autoritats locals, anunciem la suspensió de tots els partits previstos fins a finals de novembre de 2020″, ha comunicat l'organisme. 

Davant aquesta decisió, els 38 components de l’expedició, les 30 jugadores - que estaven concentrades a la ciutat d’Elx des del 17 d’octubre amb la finalitat d’evitar contagis - i els 8 membres del cos tècnic, tornaran avui a les seves cases. Anna Puig, jugadora catalana de la UESantboiana i de la selecció espanyola, ha explicat al Diari de Barcelona que, tant ella com les seves companyes no s’ho esperaven, perquè “estàvem molt motivades i algunes portàvem molt de temps sense jugar”. 

Des de l’ens europeu, informen que no faran de moment cap anunci immediat sobre la reprogramació de les competicions”, no obstant això, continuaran analitzant la situació juntament amb “les federacions, els governs locals i les autoritats sanitàries i respectarà les instruccions rebudes en interès de la salut pública en general amb relació a la Covid-19”. 

Malgrat la creació del Protocol de Retorn al Joc que es va crear a partir de l’emergència sanitària provocada per l’epidèmia, el president de Rugby Europe, Octavian Morariu, ha assenyalat que se suspenen les competicions per preservar la salut dels jugadors i staff tècnic “en la seva majoria amateurs”. I ha afegit que “no podem exposar-los al virus o a períodes de quarantena que serien problemàtics. Encara hem de ser pacients abans de poder organitzar les nostres competicions en les millors condicions”. 

Preparació aïllades

El passat mes, les Lleones van preparar la seva participació en el Campionat d'Europa aïllades en la "bombolla" del Centre de Perfeccionament Tècnic (CPT) de Fadura, a Getxo (Bizkaia), amb la finalitat d'evitar contagis de Covid-19 seguint l'estricte protocol elaborat per la Comissió Mèdica de la Federació Espanyola de Rugbi (FER)

Últimas notícias sobre o coronavírus e a crise política no Brasil |  Atualidade | EL PAÍS Brasil

Les jugadores van ser sotmeses a dos test PCR a Madrid abans d'iniciar aquesta concentració de dotze dies en terres biscaïnes, una 72 hores abans de viatjar i una altra el dimarts 22, un dia abans de traslladar-se a Getxo. Quan van complir amb la primera setmana de 'stage', es van realitzar una tercera i última prova.

Aquest mitjà ha intentat contactar amb la Federació Espanyola de Rugby (FER) per saber quina postura tenen davant la notícia de la cancel·lació dels partits però, tot i els esforços, no ha aconseguit cap declaració. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —