Rússia avisa d'una possible retirada de l'ISS després del 2024
Per EFE
Publicat el 20 d’abril 2021

Rússia informarà els seus socis internacionals que abandona el projecte de l'Estació Espacial Internacional (EEI) a partir del 2025, segons va declarar aquest diumenge el viceprimer ministre rus, Yuri Borísov.

"Els comunicarem d'una forma sincera que abandonem l'EEI a partir del 2025", va dir Borísov en una entrevista amb la televisió pública russa.

D'acord amb la cadena Rossiya 1, la decisió es va aprovar el passat 12 d'abril durant una reunió del president rus, Vladímir Putin, amb dirigents de la indústria espacial del país, en què també es van abordar els plans de Rússia per a la construcció d'una estació orbital pròpia.

El termini d'explotació de l'Estació Espacial Internacional, que va començar a construir-se l'any 1998, expira el 2024, però diverses fonts han suggerit prèviament la possibilitat d'estendre'n la vida útil fins al 2030.

L'agència espacial russa Roscosmos s'ha limitat fins ara a confirmar que la decisió sobre el futur de l'EEI es prendria sobre la base de l'estat tècnic dels seus mòduls.

"Una vegada es prengui aquesta decisió, començarem les converses amb els nostres socis sobre les condicions i les formes d'interacció després del 2024", han declarat a Roscosmos.

L'anunci es produeix enmig del canvi d'era a l'espai encetat per la NASA l'any passat. Quan va llançar la seva primera missió espacial tripulada des del 2011.

El 2020 també va ser any de celebracions. L'Estació Internacional complia 20 anys amb astronautes en òrbita sense interrupció:

EFA

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —