- vídeos -
Miquel Sàmper
Per Redacció i ACN
Publicat el 11 de novembre 2020

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, s'ha disculpat pel desnonament d'una família amb tres menors el 29 d'octubre a Ciutat Meridiana, en què els Mossos d'Esquadra van executar el llançament malgrat que no hi havia ordre judicial. L'actuació, de la qual va ser testimoni la fotògrafa del Diari de Barcelona, Lorena Sopena, va deixar la família al carrer poca estona abans de l'hora en què entra en vigor el toc de queda. L'endemà, el BBVA, banc propietari de l'habitatge, va permetre el retorn de la família.

"És l'excepció, l'error que confirma la regla", ha assegurat. "Com a error, demano disculpes: no s'hauria d'haver fet aquella actuació policial el dijous a la tarda, perquè no s'estava actuant com a policia judicial", ha afegit. També ha apuntat que vetllarà perquè no es repeteixi una situació així.

El conseller s'ha disculpat en el marc d'una compareixença parlamentària virtual en la qual ha remarcat que els Mossos actuen en els desnonaments com a policia judicial. "L'activisme social ha denunciat en nombroses vegades les actuacions dels Mossos, culpabilitzant-los que el desnonament s'executa per la seva actuació", ha lamentat.

Encara sobre els desnonaments, Sàmper ha admès que el decret llei del Govern no és suficient per aturar-los, ja que la competència depèn de l'Estat. En aquest sentit, ha demanat la delegació competencial de l'Estat per poder fer una nova moratòria perquè les famílies vulnerables no perdin l'habitatge durant la pandèmia.

En paral·lel, el conseller ha assegurat que el Departament d'Interior ha iniciat una acció per crear una Mesa amb representació d'entitats i agents que intervenen en aquests procediments perquè aportin la seva visió. L'objectiu, ha dit, és tenir una radiografia dels llançaments que tenen lloc a Catalunya, de com s'estan gestionant i com són les intervencions policials.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —